ΤΟΠΙΚΑ

Μ. Μιτζικός: Επιτακτική ανάγκη για αλλαγή στο Δήμο Νοτίου Πηλίου

μ-μιτζικός-επιτακτική-ανάγκη-για-αλλα-497037

Μήνυμα νίκης σε συγκέντρωση στις Μηλιές την Παρασκευή

«Η αλλαγή στη Δημοτική Αρχή είναι επιτακτική ανάγκη για να ξεφύγει ο Δήμος μας από το τέλμα, τη στασιμότητα και τα φαινόμενα σήψης που παρουσιάζει η σημερινή κατάσταση». Τα παραπάνω τόνισε σε πολυπληθή προεκλογική συγκέντρωση το βράδυ της Παρασκευής ο υποψήφιος Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κ. Μιχ. Μιτζικός, στέλνοντας μήνυμα νίκης σε κάθε γωνιά του Δήμου για τον συνδυασμό του «Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Νοτίου Πηλίου» για τις σημερινές εκλογές. Καταχειροκροτούμενος παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις για τη Δημοτική Ενότητα Μηλέων, τονίζοντας πως «πρόκειται για ρεαλιστικά και υλοποιήσιμα έργα, που δεν αποτελούν απλά δεσμεύσεις».

«Οι Μηλιές απόψε δείχνουν τον δρόμο για καθαρή νίκη της παράταξής μας από την πρώτη Κυριακή. Δημιουργήσαμε ένα συνδυασμό με μοναδικό κριτήριο την άξια αντιπροσώπευση του συνόλου του Δήμου και την καλύτερη δυνατή αποτελεσματικότητα του σχήματος που θα προκύψει από τις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές. Το όραμα και η αγάπη που έχουμε για τον τόπο μας και μόνο, είναι η κινητήριος δύναμη δημιουργίας, σε συνδυασμό πάντα με τη συμμετοχή και τη σύμφωνη γνώμη των δημοτών» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μιτζικός.

Σχετικά με την προεκλογική περίοδο τόνισε πως «η παράταξή του έκανε έναν έντιμο και καθαρό αγώνα, μακριά από στείρες αντιπαραθέσεις. Σταθήκαμε στο πρόγραμμά μας και μόνο, δίνοντας με επιχειρήματα στους δημότες να αντιληφθούν ποιο είναι το στίγμα της διοίκησης που θα κάνουμε. Αντίθετα οι αντίπαλοί μας περιορίστηκαν σε λασπολογία σε βάρος μας, επιλέγοντας να μας εμπλέξουν σε στείρα αντιπαράθεση, κάτι που εμείς αποφύγαμε. Θα δουλέψουμε με μεθοδικότητα και συνέπεια ώστε ο Δήμος μας να αποκτήσει τη δυναμική που του αξίζει» συμπλήρωσε.

Τα έργα

Στη συνέχεια, ο κ. Μιτζικός αναφέρθηκε στα έργα που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα για τη Δημοτική Ενότητα Μηλεών, τα οποία μεταξύ άλλων είναι:

Αγροτική οδοποιία: Συντήρηση – διάνοιξη οδών, τσιμεντοστρώσεις.

Άρδευση : Αξιοποίηση – καλλιέργεια πηγών, συντήρηση υδραυλάκων δεξαμενών, κατασκευή κλειστού κυκλώματος άρδευσης.

Ύδρευση : Αντικατάσταση δικτύων ύδρευσης (αμιαντοσωλήνες), καθαρισμός δεξαμενών – πηγών, επισκευή – αναδομή παραδοσιακών κρηνών.

Χείμαρροι : Καθαρισμός ρεμάτων, διευθέτηση χειμάρρων.

Γενικά : Αντιπλημμυρική προστασία παραλιακού μετώπου (Κάτω Γατζέα, Καλά Νερά, Κορόπη). Κατασκευή περιφερειακού Μηλεών. Συντήρηση σχολικών κτιρίων – αξιοποίηση παλιών σχολείων – σχολαρχείων, αξιοποίηση – εκμετάλλευση ακίνητης περιουσίας. Πρότυπες παιδικές χαρές σε όλες τις τοπικές κοινότητες Μηλεών. Τουριστικό περίπτερο – Κέντρο Ηλεκτρονικής Πληροφόρησης επισκεπτών. Δικτύωση μουσείων. Συντήρηση παλαιών εκκλησιών και ανάδειξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού (θρησκευτικού, περιπατητικού, κλπ).

Ολοκλήρωση εσωτερικής οδοποιίας ενότητος Μηλεών, σύνδεση με Χάνια. Αξιοποίηση εγκαταστάσεων Παραγωγικής και Εμπορικής Μελών Α.Ε. Συντήρηση καλντεριμιών, ανάδειξη ως τουριστικού προορισμού της σπηλιάς του Κενταύρου.

Ειδικά για τις Μηλιές στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται, εξεύρεση χώρου για κατασκευή νέου πάρκινγκ και ασφαλτόστρωση υφιστάμενου, ανάδειξη – αξιοποίηση σταδίου Μηλεών,αξιοποίηση χώρου ταχυδρομείου ως περιπτέρου τουριστικής προβολής, αποκατάσταση και συντήρηση γηπέδου και αποδυτηρίων Μηλεών σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο, κατασκευή δημοτικών κατασκηνώσεων-προπονητικού κέντρου στο Αγροκήπιο Μηλεών, εγκατάσταση ΑΤΜ στο κτίριο της Αστυνομίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου