ΤΟΠΙΚΑ

Πρόγραμμα της ΕΚΠΟΛ για τον αθλητισμό

πρόγραμμα-της-εκπολ-για-τον-αθλητισμό-496933

Στόχος η προσέγγιση της σπουδαιότητας των Ολυμπιακών Αγώνων

Η ΕΚΠΟΛ της Περιφέρειας Θεσσαλίας συμμετέχει σε πρόγραμμα Erasmus+, με επικεφαλής τη Διεύθυνση Αθλητισμού της περιφέρειας του Gebze, στα περίχωρα της Κωνσταντινούπολης. Το πρόγραμμα αποτελεί τον καρπό της συνεργασίας φορέων από πέντε χώρες της Ευρώπης, την Ουγγαρία, την Ιταλία, τη Ρουμανία και φυσικά την Τουρκία και την Ελλάδα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Κ. Χαλέβας

Το πρόγραμμα επιχειρεί μια προσέγγιση των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο πρωταρχικός στόχος είναι η συνειδητοποίηση της σπουδαιότητας των Ολυμπιακών Αγώνων. Ακόμη περισσότερο, μέσα από τα μαθήματα και τις οδηγίες κατά τη διάρκεια των δραστηριοτήτων του έργου, στόχος μας είναι να ενημερώσουμε ταυτόχρονα τους πάντες για τη φιλοσοφία των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτά τα μαθήματα θα διοργανώνονται από τον φορέα υποδοχής κατά τη διάρκεια κάθε επίσκεψης και άτομα με εμπειρία ή εκπαίδευση για αυτές τις δραστηριότητες στη συγκεκριμένη περιοχή θα κληθεί να διδάξει σε αυτά τα μίνι-μαθήματα, τα οποία θα παρακολουθούν συμμετέχοντες από όλες τις χώρες.

Μια πτυχή του έργου είναι ότι δίνει σε κάθε χώρα-εταίρο την ευκαιρία να εισαγάγει τις τρέχουσες εφαρμογές στη χώρα του και με αυτόν τον τρόπο να είναι δυνατή για κάθε χώρα η ανταλλαγή ορθών πρακτικών, να παρατηρήσουν και να αξιολογούν τις δικές τους εκπαιδευτικές.

Επίσης το έργο περιλαμβάνει αθλητικές εκδηλώσεις, επειδή πριν από κάθε επίσκεψη ο εταίρος υποδοχής θα καλείται να προετοιμάσει μια αθλητική εκδήλωση (που θα περιλαμβάνει ένα από τα Ολυμπιακά Αγωνίσματα).

Ο πρόεδρος της ΕΚΠΟΛ Κώστας Χαλέβας τόνισε ότι «πρέπει να δημιουργήσουμε μια καινοτόμο προσέγγιση για τα θέματα αυτά και συμμετέχοντας σε αυτό το έργο κι αυτή την προσπάθεια για ένα πρόγραμμα που προωθεί την ενεργό σχέση μαθητή / δασκάλου – αθλητή / εκπαιδευομένου είναι ένας καλός τρόπος για την επίτευξη του στόχου. Ετσι, οι μαθητές μας και οι νέοι μας θα είναι σε θέση να προφυλάσσονται από τους κινδύνους που ενέχει η χρήση αυτών των απαγορευμένων ουσιών κατά τις αθλητικές τους δραστηριότητες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου