ΤΟΠΙΚΑ

Εγρήγορση για το Μεσογειακό Χωριό

εγρήγορση-για-το-μεσογειακό-χωριό-496860

Την έντονη ανησυχία του για την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί μέχρι σήμερα στα έργα των Μεσογειακών Αγώνων και ιδιαίτερα στο Μεσογειακό Χωριό, με αποτέλεσμα να τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο η υλοποίησή τους, εξέφρασε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης, μετά από συνάντηση που είχε χθες με τον Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Μεσογειακών Αγώνων Γ. Κολέτσο, την Αντιπρόεδρο Μ. Πατελάρου και τη Διευθύνουσα Σύμβουλο Φ. Κουτρουμπά.

Στη διάρκεια της συνάντησης έγινε αναλυτική συζήτηση για την πορεία προετοιμασίας των Αγώνων και ο κ. Σκοτινιώτης είχε μια ολοκληρωμένη ενημέρωση σχετικά με τα θέματα που εκκρεμούν. Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά, εμφανίστηκε έντονα προβληματισμένος για την έγκαιρη ολοκλήρωση των απαραίτητων έργων, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «τα χρονικά περιθώρια έχουν στενέψει ασφυκτικά και δεν υπάρχει πια περιθώριο ούτε για μια μέρα περαιτέρω καθυστέρηση».

«Είναι ανάγκη να τεθεί σε απόλυτη και επείγουσα προτεραιότητα η επιτάχυνση των διαδικασιών, τόσο για τα έργα του Κωπηλατοδρομίου και του Ιστιοπλοϊκού Κέντρου, όσο και για το Μεσογειακό Χωριό. Ειδικά για το Μεσογειακό Χωριό, χωρίς το οποίο δεν νοούνται Μεσογειακοί Αγώνες, εκτός από το πρόβλημα της μη εξασφαλισμένης χρηματοδότησης, υπάρχει και η ασφυκτική πίεση του χρόνου ο οποίος οριακά πλέον επαρκεί για την ολοκλήρωση του έργου, ακόμη κι αν εξασφαλιστεί αύριο κιόλας η χρηματοδότηση. Και αυτό, διότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη οι αναγκαίες μελέτες και δεν έχουν ληφθεί οι εγκρίσεις που απαιτούνται για την άμεση δημοπράτησή του. Πρέπει να σημάνει συναγερμός και να υπάρξει δυναμική διεκδίκηση προς την Πολιτεία, διότι και η παραμικρή καθυστέρηση, από δω και στο εξής, καθιστά απαγορευτική την υλοποίηση του έργου».

Για το Κωπηλατοδρόμιο στη λίμνη Κάρλα ο κ. Σκοτινιώτης τόνισε ότι θα πρέπει να ολοκληρωθούν τάχιστα οι μελέτες, ενώ για το Ιστιοπλοϊκό Κέντρο υπογράμμισε ότι μόνο με νομοθετική ρύθμιση θα καταστεί εφικτή η κατασκευή του εντός του χρονοδιαγράμματος.

«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο, την Αντιπρόεδρο και τη Διευθύνουσα Σύμβουλο της Οργανωτικής Επιτροπής των Αγώνων για την ενημέρωση που μας έκαναν και να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας για το έργο που επιτελούν. Ως νέα Δημοτική Αρχή θα συνεργαστούμε στενά με την Οργανωτική Επιτροπή στον τομέα των αρμοδιοτήτων της, ώστε να δημιουργηθούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες για τη διοργάνωσή των Μεσογειακών Αγώνων», δήλωσε ο υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου και πρόσθεσε ότι σημαντική θέση στο πρόγραμμα του συνδυασμού κατέχει η κατάρτιση του Πολιτιστικού Προγράμματος της διοργάνωσης, καθώς και η προετοιμασία για την καλύτερη λειτουργία και την αισθητική αναβάθμιση της πόλης.

Ο κ. Σκοτινιώτης επισκέφθηκε τα γραφεία της ΟΕΜΑ στο Βόλο, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Νέας Ιωνίας Π. Μαβίδη, την Αντινομάρχη Μαγνησίας Ν. Οικονόμου, τους Αντιδημάρχους Βόλου Απ. Φοινικόπουλο και Δ. Δερβένη και τον δημοτικό σύμβουλο Νέας Ιωνίας Φ. Λαμπρινίδη, οι οποίοι είναι και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοκρατικής Συμπολιτείας για το νέο Δήμο Βόλου.

Στα ΚΑΠΗ

Στο μεταξύ με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα αφιερωμένη στην Τρίτη Ηλικία, ο κ. Σκοτινιώτης επισκέφθηκε σήμερα ΚΑΠΗ των Δήμων Βόλου και Νέας Ιωνίας, απʼ όπου τόνισε ότι «η φροντίδα για τους ηλικιωμένους είναι δείγμα πολιτισμού μιας κοινωνίας και υποχρέωση του κοινωνικού Δήμου. Στόχος μας είναι να προωθήσουμε πολιτικές και προγράμματα που θα συμβάλουν σε μια ζωή για τους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας με αξιοπρέπεια και ποιότητα.

Τέλος, ο κ. Σκοτινιώτης επισκέφθηκε χθες τα γραφεία της ΕΛΕΠΑΠ, όπου συναντήθηκε με την πρόεδρο Π. Παπανδρέου, τα μέλη της διοίκησης και τους εκπροσώπους των γονέων των παιδιών που φιλοξενούνται στο Ίδρυμα και ενημερώθηκε για το σπουδαίο έργο που επιτελείται.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου