ΤΟΠΙΚΑ

Οπου φύγει – φύγει από το κλεινόν άστυ ~ Διπλασιάστηκε η επιβατική κίνηση στο λιμάνι του Βόλου

οπου-φύγει-φύγει-από-το-κλεινόν-άστυ-496268

Εγκαταλείπουν τον Βόλο οι αδειούχοι του Αυγούστου – Σε μέρες του 2019 παραπέμπουν οι πολύ υψηλές πληρότητες αναχωρήσεων και αφίξεων στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας

Μετά από έναν δύσκολο χειμώνα και μία άνοιξη με lockdown, ήρθε η ώρα για τις διακοπές του καλοκαιριού.

Οι αδειούχοι του Αυγούστου εγκαταλείπουν τη Μαγνησία από τις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας, με το λιμάνι και το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας να καταγράφουν διπλάσια κίνηση σε σχέση με πέρυσι.

Ειδικά στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας καταγράφονται αναχωρήσεις και αφίξεις, που παραπέμπουν στο καλοκαίρι του 2019, με τον πρόεδρο Δημήτρη Κολυνδρίνη να εκφράζει ικανοποίηση.

« Οι πληρότητες αγγίζουν τα επίπεδα του 2019. Αυτό σημαίνει ότι ο τουρισμός άρχισε να δουλεύει καλά. Τόσο προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όσο και αντίστροφα, δηλαδή από Αθήνα και Θεσσαλονίκη προς Βόλο, τα λεωφορεία είναι γεμάτα», σημείωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο κ. Κολυνδρίνης επιβεβαιώνοντας την αυξημένη κίνηση.

Τα θετικά σημάδια για την αύξηση της επιβατικής κίνησης στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας άρχισαν να φαίνονται από τον Ιούνιο. Μετά το πρώτο δεκαήμερο του Ιουλίου η επιβατική κίνηση διπλασιάστηκε.

Για να εξυπηρετείται το κοινό εκτελούνται επιπλέον δρομολόγια, με βάση και τα νέα δεδομένα που πρέπει να τηρούνται αναφορικά με τις πληρότητες ανά λεωφορείο.

Ετσι καθημερινά εκτελούνται από Αθήνα προς Βόλο επιπλέον τέσσερα δρομολόγια και από τη Θεσσαλονίκη τρία.

Τα Σαββατοκύριακα, που η κίνηση είναι ακόμη πιο αυξημένη, εκτελούνται και έκτακτα δρομολόγια.

Κορυφώνεται η επιβατική κίνηση στο λιμάνι

Στο λιμάνι της πόλης του Βόλου, που εξυπηρετεί όλη τη ενδοχώρα της Θεσσαλίας με προορισμό τα νησιά των Β. Σποράδων, από τις αρχές Ιουλίου μέχρι σήμερα η κατάσταση αναφορικά με την επιβατική κίνηση έχει διαφοροποιηθεί σημαντικά προς το καλύτερο.

Ενώ αρχικά υπήρχε μούδιασμα εξαιτίας των ειδικών μέτρων, που «συνοδεύουν» τους ταξιδιώτες προς τα νησιά, όπως προβλέπει η νέα ΚΥΑ, όσοι δεν έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης οφείλουν να έχον αρνητικό διαγνωστικό τεστ, από τις 15 Ιουλίου και μετά η επιβατική κίνηση σχεδόν διπλασιάστηκε.

«Περιμένουμε τις επόμενες μέρες την κορύφωση και έχουμε λάβει τα απαραίτητα μέτρα. Αυτό που επιδιώκουμε είναι η συνεργασία των επιβατών. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί είναι συγκεκριμένα και πρέπει να τηρούνται», επισήμανε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ με τη σειρά της η Βασιλική Κωνσταντά, λιμενάρχης Βόλου.

Σύμφωνα με την κ. Κωνσταντά η πλειονότητα των επιβατών πειθαρχεί. Γνωρίζει εκ των προτέρων τα έγγραφα που πρέπει να επιδείξει στα αρμόδια όργανα του Λιμεναρχείου Βόλου και συμμορφώνεται. Περιμένει σε σειρά για να περάσει από τον έλεγχο των εγγράφων από το Λιμενικό και στη συνέχεια να μπει στο πλοίο.

Φυσικά, οι έλεγχοι είναι αυστηροί από τους λιμενικούς, οι οποίοι ελέγχουν τα έγγραφα του κάθε επιβάτη ξεχωριστά και κανένας δεν μπορεί να επιβιβαστεί στα πλοία χωρίς να έχει τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες ελέγχθηκαν περίπου 700 επιβάτες. Σε δέκα περιπτώσεις δεν επιτράπηκε η επιβίβαση στα πλοία.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου