ΤΟΠΙΚΑ

Παράταση στις φορολογικές δηλώσεις ζητεί η Κ. Παπανάτσιου

παράταση-στις-φορολογικές-δηλώσεις-ζ-496153

H βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Κ. Παπανάτσιου κατέθεσε ως αναφορά στη Βουλή την κατεπείγουσα επιστολή του Λογιστικού Συλλόγου Αθηνών προς τον πρωθυπουργό με θέμα «Παράνομες και αντισυνταγματικές οι ενέργειες της Πολιτείας προς τον κλάδο των Λ/Φ με αρνητικές συνέπειες στην οικονομία και την κοινωνία» που στάλθηκε στις 29-7-2021.

Η κ. Παπανάτσιου αναφέρει πως σύμφωνα με την επιστολή του Συλλόγου από τον Μάιο του τρέχοντος έτους, έχουν αποστείλει προς το Υπ. Οικονομικών επιστολές ζητώντας και αναμένοντας χρονοδιάγραμμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων- και δη διαρκουσών των καταιγιστικών και επαναλαμβανόμενων αποφάσεων, εγκυκλίων, κλπ, που αφορούν σε διαδικασίες και εργασίες που καθημερινά διεκπεραιώνουν.

Η αναπληρώτρια τομεάρχης Οικονομικών επισημαίνει πως ορθά ο Λογιστικός Σύλλογος Αθηνών ζητάει να δοθεί παράταση έως και τις 30-9-2021, διότι η υφιστάμενη νομοθεσία αναφέρει πως πρέπει να δοθεί χρονικό περιθώριο 4 μηνών από την ημερομηνία έναρξης πλήρους και ουσιαστικής λειτουργίας του συστήματος υποβολής δηλώσεων, δηλαδή από τις 07/07/2021 και όχι από την επίσημα ανακοινωθείσα στις 27/05/2021 και καταλήγει λέγοντας ότι η συμπλήρωση του υπολειπόμενου όγκου των φορολογικών δηλώσεων μέχρι την 27η Αυγούστου, είναι πρακτικά ανθρωπίνως αδύνατο, όχι μόνο για λόγους ανθρώπινης αντοχής αλλά και για λόγους συστημικής υποδομής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου