ΤΟΠΙΚΑ

«Κλείδωσε» η υποψηφιότητα Γ. Σούρλα

κλείδωσε-η-υποψηφιότητα-γ-σούρλα-495551

Ο πρώην υπουργός και αντιπρόεδρος της Βουλής, Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας σήμερα Γιώργος Σούρλας, θα είναι ο υποψήφιος δήμαρχος, τον οποίο θα στηρίξει η Ν.Δ στο Δήμο Βόλου.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο κ. Σούρλας που δέχονταν προτάσεις εδώ και καιρό, συναντήθηκε με κορυφαία στελέχη του κόμματος και είπε το ναι στην Κεντρική Διοίκηση, αποδεχόμενος ουσιαστικά την πρόταση να ηγηθεί της παράταξης σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική συγκυρία. Οι πληροφορίες προέρχονται από κομματικά στελέχη που συνομίλησαν χθες και προχθές με υψηλά ιστάμενες κομματικές πηγές στη Συγγρού και φαίνεται ότι το θέμα έχει κλείσει.

Στη Νέα Δημοκρατία εκτιμούν ότι στο πρόσωπο του πρώην αντιπροέδρου και υπουργού μπορούν να συγκλίνουν και να ομονοήσουν τελικά όλα τα στελέχη της κεντροδεξιάς παράταξης, που έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον για να συγκροτήσουν ψηφοδέλτιο στο Δήμο Βόλου και ότι αυτό θα λειτουργήσει ενισχυτικά, προκειμένου να δημιουργηθεί κλίμα σύμπνοιας και συστράτευσης στην εκλογική μάχη, για να κερδηθεί η πρωτεύουσα του Νομού Μαγνησίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι πρώτες κρούσεις στο κ. Γ. Σούρλα είχαν γίνει εδώ και πολύ καιρό, με το Γενικό Γραμματέα Διαφάνειας, όμως, να κρατά κλειστά τα χαρτιά του κυρίως, προκειμένου να σταθμίσει όλα τα δεδομένα.

Φέρεται μάλιστα να είχε ξεκαθαρίσει εξαρχής ότι μία ενδεχόμενη υποψηφιότητά του θα πρέπει να αποτελεί προϊόν ώριμης σκέψης, αλλά και των κατάλληλων πρωτοβουλιών, προκειμένου αφενός να κλείσουν όλα τα μέτωπα και αφετέρου η Νέα Δημοκρατία να προχωρήσει συντεταγμένα και ενιαία με σκοπό τη νικηφόρα έκβαση της εκλογικής μάχης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίσημη πρόταση έγινε από την Κεντρική Διοίκηση προς το Γενικό Γραμματέα και έτσι ο ίδιος φέρεται να απάντησε θετικά.

Η υποψηφιότητα του κ. Σούρλα είναι γεγονός ότι αλλάζει εντελώς τα δεδομένα, τόσο μέσα στην κεντροδεξιά παράταξη, καθώς θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι όλοι οι «μνηστήρες» θα ενωθούν γύρω από μια κοινή, νεοδημοκρατική προσπάθεια, ενώ επίσης διαμορφώνονται νέα δεδομένα και στις άλλες παρατάξεις και τα κόμματα που ακόμη δεν έχουν ανακοινώσει τις επιλογές του.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου