ΤΟΠΙΚΑ

Ιδρυση εξαθέσιου σχολείου στον Αγ. Στέφανο

ιδρυση-εξαθέσιου-σχολείου-στον-αγ-στέ-495190

Την ανάγκη ίδρυσης εξαθέσιου Δημοτικού Σχολείου στον οικισμό Αγίου Στεφάνου Δήμου Βόλου και την κατασκευή κτιρίου σε εξασφαλισμένο οικόπεδο, επαναφέρουν κάτοικοι της περιοχής.

Το αίτημα υπογράφει σε επιστολή του προς τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, η οποία κοινοποιείται προς τον Υπουργό Παιδείας και το Δήμαρχο Βόλου, ο κ. Νίκος Ντρέγκας, κάτοικος της περιοχής.

Σύμφωνα με τον κ. Ντρέγκα, το αίτημα εκκρεμεί ήδη από το Νοέμβριο του 2009 κι ενώ μέσα σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, μαθητές και γονείς τους, που κατοικούν στον οικισμό του Αγίου Στεφάνου, ταλαιπωρούνται και ξοδεύουν χρήματα και χρόνο για να μετακινούν καθημερινά τα παιδιά τους περισσότερα από 20 χιλιόμετρα για να πάνε σε διάφορα σχολεία του Βόλου, ελλείψει επάρκειας διδακτηρίων στην περιοχή κατοικίας τους.

Οπως τονίζει ο ίδιος, στην περιοχή υπάρχει και το μαθητικό δυναμικό που μπορεί να στελεχώσει μια εξαθέσια σχολική μονάδα, αλλά και το οικόπεδο εννέα στρεμμάτων, που παραχώρησε στο Δήμο Βόλου για την ανέγερση διδακτηρίου, ο Οικοδομικός Συνεταιρισμός Δημοσίων Υπαλλήλων Νομού Μαγνησίας που ίδρυσε και τον οικισμό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου