ΤΟΠΙΚΑ

Σε αποχή και επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στη ΔΕΥΑΜΒ

σε-αποχή-και-επίσχεση-εργασίας-οι-εργα-494650

Από τη μισθοδοσία του Μαΐου περικόπηκε το ανθυγιεινό επίδομα, ενώ δεν έχουν πληρωθεί ούτε τις υπερωρίες

«Ψαλιδισμένη» σε ποσοστό από 7% έως 15% ήταν η μισθοδοσία του Μαΐου για μεγάλο αριθμό εργαζομένων της ΔΕΥΑΜΒ που απασχολούνται στην ύδρευση και το βιολογικό. Από το μισθό που έλαβαν απουσίαζε το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας, ενώ παράλληλα στους εργαζόμενους δεν καταβλήθηκαν ούτε οι υπερωρίες και η αποζημίωση επιφυλακής για τους μήνες από Ιανουάριο έως Μάιο.

Χθες, σε έκτακτη γενική συνέλευση των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ, η απόφαση ήταν ομόφωνη: αποχή από υπερωρίες και εργασία Σαββάτου, Κυριακής και Αργιών, αρχής γενομένης από αύριο, Σάββατο.

Επίσης, για αύριο Σάββατο 30 Μαΐου, οι εργαζόμενοι με την κάλυψη της γενικής συνέλευσης θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας από την υπερωριακή απασχόληση και την υπηρεσία επιφυλακής.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ, «η διοίκηση παραβίασε τη συμφωνία που είχε πραγματοποιήσει με το Δ.Σ. του Συλλόγου, σε ό,τι αφορά στη μη υλοποίηση της απόφασης για το ανθυγιεινό αποκλειστικά για τη μισθοδοσία του Μαΐου, με αποτέλεσμα σε μεγάλο αριθμό εργαζομένων στην ύδρευση και το βιολογικό, να προστεθούν νέες περικοπές στη μισθοδοσία από 7 – 15%. Επιπλέον, η διοίκηση δεν έχει την πρόθεση της αποπληρωμής των υπερωριών των μηνών Ιανουαρίου μέχρι και Μαΐου του 2015, ούτε της επιφυλακής».

Και συνεχίζουν οι εργαζόμενοι: «Κατανοώντας ότι ενδεχομένως οι κινητοποιήσεις να δημιουργήσουν προβλήματα στους πολίτες, οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΜΒ ζητούν την συμπαράστασή τους στον αγώνα τους για την πληρωμή της δουλειάς τους που επί πέντε μήνες προσφέρουν και την οποία δουλειά σαν υπερωρίες, νυχτερινή εργασία, εργασία Σαββατοκύριακων, η Διοίκηση αρνείται επιμόνως να αποζημιώσει».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου