ΤΟΠΙΚΑ

«Η δημοτική αρχή του Ν. Πηλίου παίζει με την αγωνία και την επιβίωσή μας»

η-δημοτική-αρχή-του-ν-πηλίου-παίζει-με-494072

Επίθεση στη δημοτική αρχή Νοτίου Πηλίου εξαπολύει με επιστολή της η Αργυρώ Ακρίβου με αφορμή τα λατομεία. Η κ. Αργυρώ Ακρίβου, στην ανοιχτή επιστολή μεταξύ άλλων τονίζει: «Bρίσκομαι στη δυσάρεστη θέση να απευθυνθώ για μια ακόμη φορά δημόσια προς τον δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Νοτίου Πηλίου, και με την επιστολή μου αυτή να καταδείξω στην τοπική μας κοινωνία τον εμπαιγμό που καθημερινά υφιστάμεθα από τη δημοτική μας αρχή, σχετικά με το θέμα της εκμετάλλευσης των λατομικών χωρών στη περιοχή μας.

Παρόλη την καλή διάθεση που επιδείξαμε και προχωρήσαμε στη σύσταση αστικών συνεταιρισμών, και την εξ αρχής εκφρασμένη πρόθεση μας να συνεργαστούμε με τον δήμο με καλή διάθεση, και στα πλαίσια της εξεύρεσης κοινής αποδεκτά λύσης, που θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα και των δυο πλευρών, δυστυχώς προσέκρουσαν στα “χόμπι” της δημοτικής αρχής Νοτίου Πηλίου, που είναι ο εμπαιγμός, ο ευτελισμός και η απαξίωση της ύπαρξης μας.

Είναι προφανές ότι ο δήμαρχος, ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και ο αντιδήμαρχος της ΔΕ Αφετών και πρόεδρος της Επιτροπής Διαχείρισης των Λατομικών Εκτάσεων θεωρούν ότι μπορούν να μας κοροϊδεύουν και να παίζουν με την αγωνία μας για την επιβίωση μας και τις ζωές των οικογενειών μας.

Πως θα μπορούσε να εξηγηθεί αλλιώς η στάση της δημοτικής αρχής να ψεύδεται ασύστολα ενώπιον 500 ατόμων, στις 31/3/17, βεβαιώνοντας μας ότι έχει γίνει η ανάθεση των περιβαλλοντικών μελετών για τη λατομική έκταση της Συκής και να αποδίδει ευθύνες στο Υπουργείο Περιβάλλοντος για τη μη έγκριση τους, κάτι που εν συνεχεία διαψεύστηκε πανηγυρικά από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος κύριο Φάμελο, μετά από επερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας, κ. Χρ. Μπουκώρου; Τι μπορεί να απαντήσει η δημοτική αρχή στην κατηγορηματική δήλωση του αρμόδιου υπουργού ότι δεν έχει υποβληθεί κανένα απολύτως αίτημα, ούτε μια αναφορά για τα λατομεία της Συκής, τα οποία και δεν ανήκουν στο πρόγραμμα προστασίας περιβάλλοντος natura, και για τα οποία θα έπρεπε ήδη να έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες μελέτες; Κύριοι της δημοτικής αρχής σταματήστε να μας εμπαίζετε και να ψεύδεστε ασύστολα! Αν διακατέχεστε έστω και λίγο από το αίσθημα της ντροπής υποβάλλετε τις παραιτήσεις από τα αξιώματα σας, σήμερα κιόλας!

Καταδικάσατε ένα χωριό, είτε από σκοπιμότητα, είτε από ανικανότητα, κάτι που εν τέλει είναι αδιάφορο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου