ΤΟΠΙΚΑ

Πανελλήνια διάκριση του 6ου Νηπιαγωγείου Βόλου

πανελλήνια-διάκριση-του-6ου-νηπιαγωγε-492883

Συμμετείχε σε μαθητικό διαγωνισμό του ΙΟΑΣ «Πάνος Μυλωνάς»

Πανελλήνια διάκριση για το 6ο Νηπιαγωγείο Βόλου, που συμμετείχε στον μαθητικό διαγωνισμό ψηφιακής δημιουργίας «Οδική ασφάλεια παντού και πάντα» που διοργανώθηκε από την Εκπαιδευτική Τηλεόραση του Υπουργείου Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς».

Οι 15 μαθητές του τμήματος του 6ου Νηπιαγωγείου Βόλου χρησιμοποίησαν υπό την καθοδήγηση των νηπιαγωγών Κατερίνας Μαραϊδώνη- προϊσταμένη και Σοφίας Τσιγάρα, το ψηφιακό εργαλείο web 2.0 για να δημιουργήσουν μία ψηφιακή εικόνα, που περιλαμβάνει πέντε χρωματιστά χεράκια μέσα στα οποία περικλείονται μηνύματα που έχουν σχέση με την οδική ασφάλεια: πεζοδρόμιο, ασφάλεια, διάβαση πεζών, «Σταμάτης», «Γρηγόρης».

Με αυτή τους τη δημιουργία διακρίθηκαν στην κατηγορία εφαρμογής με αξιοποίηση εργαλείων Web2.0.

Στόχος του διαγωνισμού ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών και η ενεργοποίησή τους στο ζήτημα της ασφαλούς μετακίνησης τους μέσω της δημιουργίας πρωτότυπων ψηφιακών έργων με θέμα τη σημασία της κυκλοφοριακής αγωγής και της τήρησης των κανόνων του Κ.Ο.Κ. Στόχος του διαγωνισμού ήταν να κατανοηθούν οι βασικοί κανόνες οδικής ασφάλειας των παιδιών ως πεζοί, επιβάτες και ποδηλάτες.

Η δημιουργία των μαθητών του 6ου Νηπιαγωγείου Βόλου ήρθε ως επιστέγασμα μιας σειράς δράσεων στις οποίες συμμετείχαν οι λιλιπούτειοι μαθητές προκειμένου να κατανοήσουν το ζήτημα της οδικής ασφάλειας και της κυκλοφοριακής αγωγής. Οι μικροί μαθητές έμαθαν τα σήματα του ΚΟΚ, συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές δράσεις με σχολικό τροχονόμο, έμαθαν πώς να κυκλοφορούν με ποδήλατο, πώς να διασχίζουν τον δρόμο.

Την προηγούμενη εβδομάδα το 6ο Νηπιαγωγείο Βόλου ήταν ένα από τα σχολεία που βραβεύτηκαν στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στον Πύργο Βιβλίων της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Σχολικές μονάδες από όλη την Ελλάδα παρουσίασαν τις βραβευμένες δημιουργίες τους, μέσα από τις οποίες μετέφεραν με δημιουργικό και ευρηματικό τρόπο τα κοινωνικά τους μηνύματα συμβάλλοντας στην καλλιέργεια κουλτούρας οδικής ασφάλειας σε όλους τους πολίτες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Θάνος Βούρδας, καθώς και ο πρώην υφυπουργός Παιδείας, Ερευνας και Θρησκευμάτων κ. Θεοδόσης Πελεγρίνης.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου