ΤΟΠΙΚΑ

Προειδοποιήσεις για μονομερείς εκταφές στη Ν. Αγχίαλο

προειδοποιήσεις-για-μονομερείς-εκτα-492760

Αναστάτωση έχει προκληθεί το τελευταίο διάστημα στη Ν. Αγχίαλο, από ειδοποιητήρια του δήμου, τα οποία παραλαμβάνουν πολίτες που έχουν συγγενείς τους θαμμένους στο κοιμητήριο της περιοχής. Καλούνται να πληρώσουν τέλη που προβλέπονται σε διαφορετική περίπτωση προειδοποιούνται ότι θα γίνουν μονομερείς εκταφές.

Το θέμα φέρνει επί τάπητος στην επερχόμενη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου, ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Βόλου, Θεολόγος Διαμαντένιας.

Σε επερώτηση που έχει καταθέσει, αναφέρει ότι «πριν τον Καλλικράτη οι δημότες προσέρχονταν στο δημαρχείο για να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους, αλλά ο δήμος δεν μπορούσε να εισπράξει επειδή δεν υπήρχε ο ονομαστικός ειδικός κατάλογος. Έτσι χωρίς να ευθύνονται οι δημότες, φάνηκαν κακοπληρωτές.

Έρχεται η δημοτική αρχή τώρα και στέλνει ειδοποιητήρια 350ευρώ για τα 4 τελευταία χρόνια. Απειλεί με εκταφές σε όσους αρνηθούν να πληρώσουν.

Ποια η ευθύνη των δημοτών, όταν η υπηρεσίες ήταν ανίκανες να εισπράξουν; Με ποιο δικαίωμα ζητά η δημοτική αρχή αναδρομικά και με τεράστια αύξηση να πληρώσουν οι δημότες;

Αλλά το κυριότερο είναι τι προσφέρει ο δήμος ανταποδοτικά στο νεκροταφείο της Νέας Αγχιάλου; Υπάρχει φύλαξη; O χώρος προστατεύεται; Υπάρχει καθαριότητα ή αυτή επαφίεται στο φιλότιμο των δημοτών;

Ποιος ο λόγος των εκταφών μετά τη παρέλευση της τριετίας; Υπάρχει κορεσμός του χώρου; Όλοι γνωρίζουμε πως όχι.

Ας ξανασκεφτεί η δημοτική αρχή το θέμα και να λάβει υπόψη της τις οικονομικές συγκυρίες που βιώνουμε».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου