ΤΟΠΙΚΑ

Συνάντηση για το ΣΧΟΟΑΠ ζητά το Τ.Ε.Ε.

συνάντηση-για-το-σχοοαπ-ζητά-το-τ-ε-ε-492761

Πρωτοβουλία για την πραγματοποίηση σύσκεψης για τη δρομολόγηση του χωροταξικού σχεδιασμού στον διευρυμένο πλέον Δήμο Βόλου ζητά η Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας να πάρει ο Δήμαρχος Βόλου κ. Αλέκος Βούλγαρης.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας επισημαίνει μεταξύ άλλων πως βρίσκονται σε εξέλιξη δύο πολύ σημαντικά εργαλεία πολεοδομικής και χωροτακτικής ανάπτυξης, η εκπόνηση μελέτης για το Ρυθμιστικό Σχέδιο και η μελέτη αναθεώρησης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου Βόλου.

Παράλληλα έχουν ανατεθεί ή βρίσκονται σε εξέλιξη μελέτες Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (Γ.Π.Σ.) ή ΣΧΟΟΑΠ Δήμων που εισέρχονται στο νέο Δήμο Βόλου.

Είναι χαρακτηριστικό, σημειώνει η Δ.Ε. ότι το Ρυθμιστικό Σχέδιο Βόλου, εκπονήθηκε από το πρώην υπουργείο ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ., ενώ το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο εκπονείται με αναθέτουσα αρχή το Δήμο Βόλου και επιβλέπουσα αρχή τη Διεύθυνση Πολεοδομίας του.

Το Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας για τη συνταξιοδότηση μητέρων

Επιστολή στον Ιωάννη Γαμβρίλη, πρόεδρο Δ.Ε Τομέα Μηχανικών και ΕΔΕ απέστειλε το Τ.Ε.Ε. Μαγνησίας αναφορικά με το νέο ασφαλιστικό που ψηφίστηκε πρόσφατα (Ν. 3863/2010) και ρυθμίζονται τα συνταξιοδοτικά θέματα όλων των κλάδων των ασφαλισμένων. Στο πλαίσιο αυτό ρυθμίζονται και θέματα που αφορούν σε μητέρες με ανήλικα τέκνα.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Τ.Ε.Ε. ζητά από τον πρόεδρο του Δ.Ε. Τομέα Μηχανικών κ. Γαμβρίλη την παρέμβασή του για την αδικία που υφίστανται μέχρι στιγμής οι γυναίκες μηχανικοί με ανήλικα τέκνα, καθώς δεν υπάρχει ειδική πρόβλεψη γι’ αυτές και το ζήτημα πρέπει να διορθωθεί άμεσα.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου