ΤΟΠΙΚΑ

Μηνύματα κατά του διαδικτυακού εκφοβισμού

μηνύματα-κατά-του-διαδικτυακού-εκφοβ-494

Με όπλο τους τη θεατρική τέχνη οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Αλμυρού, έστειλαν να δικά τους μηνύματα ενάντια στο διαδικτυακό εκφοβισμό και εθισμό, αφυπνίζοντας συμμαθητές αλλά και τους γονείς τους για τους κινδύνους που επιφέρει η αλόγιστη χρήση του διαδικτύου.

Τα θεατρικά δρώμενα ανέβηκαν κατά την παρουσίαση των σχολικών δραστηριοτήτων των μαθητών στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας με θέμα «Δημιουργία κοινωνικού δικτύου και η επιρροή του στην εκπαιδευτική διαδικασία», από τους μαθητές του σχολείου μας που συμμετείχαν σ’αυτό.

Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά με αμέριστο ενδιαφέρον και με πολύ ενθουσιασμό και μεράκι παρουσίασαν τα πορίσματα της έρευνάς τους, δηλαδή, πόσο μπορεί το διαδίκτυο να επηρεάσει θετικά ή αρνητικά την καθημερινότητά τους. Επιπλέον εστίασαν στην αποτροπή των αρνητικών επιρροών μέσα από κατάλληλους μηχανισμούς λήψης αποφάσεων και δημιούργησαν οι ίδιοι ένα δικό τους σχολικό δίκτυο, το παράλληλο διαδικτυακό σχολείο ( e-mathites.com ). Ο σκοπός του εγχειρήματος ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν πώς δημιουργείται στην πράξη μια ιστοσελίδα και πρακτικά να αντιληφθούν με ποιο τρόπο η τεχνολογία συνδράμει στη διαδικασία της μάθησης, καθώς και τα οφέλη που μπορεί να επιφέρει στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Στη συνέχεια, ο κ. Κατσούρας Σταύρος, υπεύθυνος ΚΕ.ΣΥ.Π – σύμβουλος ΣΕΠ συνεχάρη τους μαθητές και τους καθηγητές τους για την καινοτόμο δράση τους, τονίζοντας ότι τους προετοιμάζει για την ηλεκτρονική κοινωνία της ψηφιακής εποχής, ενώ παράλληλα τους ενημέρωσε αναφορικά με θέματα επαγγελματικού προσανατολισμού, ώστε να διευκολυνθούν στη διαδικασία της λήψης των εκπαιδευτικών και των επαγγελματικών αποφάσεών τους.

Τέλος, τα μέλη της ομάδας ΚΕΘΕΑ ΠΙΛΟΤΟΣ, ενός πολυδύναμου συμβουλευτικού κέντρου θεραπείας εξαρτημένων ατόμων , η ψυχολόγος κ. Κουτρουλή Κλαίρη, ο κοινωνιοθεραπευτής κ. Δημήτρης Αλεξίου, η κοινωνική λειτουργός κ. Ελισσάβετ Κουκουγιάννη, αφού επιβράβευσαν τους μαθητές του προγράμματος για τον επαγγελματισμό και τη σοβαρότητα που επέδειξαν κατά την υλοποίηση του προγράμματος αλλά και της παρουσίασης, ενημέρωσαν και ευαισθητοποίησαν τους ακροατές και θεατές της εκδήλωσης για τα προβλήματα που επιφέρουν οι κάθε είδους εξαρτήσεις στον ψυχισμό και την κοινωνική πορεία των εξαρτημένων ατόμων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου