ΤΟΠΙΚΑ

Στο εργοτάξιο του δημοτικού Θεάτρου Βόλου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

στο-εργοτάξιο-του-δημοτικού-θεάτρου-β-491901

Το έργο ανακατασκευής χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας

Το εργοτάξιο του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου το οποίο ανακαινίζεται ριζικά επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός μαζί με την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη. Το έργο, συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατομμυρίων ευρώ χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 και υλοποιείται από το Δήμο Βόλου.

Το Δημοτικό Θέατρο αποτελεί τον άξονα ενός ολοκληρωμένου πολιτιστικού κέντρου. Περιβάλλεται από την πλατεία Ρήγα Φεραίου, εκθεσιακούς υπαίθριους χώρους, το Ωδείο, το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών, το Δημαρχείο. Σε συνδυασμό με τις μικρές σκηνές της Παλιάς Ηλεκτρικής, του Αχιλλείου, του Πολιτιστικού Κέντρου της Νέας Ιωνίας, το Μουσείο της Πόλης και τον πολυχώρο Τσαλαπάτα ολοκληρώνεται το δίκτυο των πολιτιστικών χώρων που αναλογούν σε μια πόλη όπως ο Βόλος. Το 2007 το Δημοτικό Θέατρο σταμάτησε τη λειτουργία του εξαιτίας κατασκευαστικών προβλημάτων που προέκυψαν κατά τις εργασίες ανακαίνισής του, με αποτέλεσμα την κοινωνική, οικονομική και περιβαλλοντική αποδυνάμωση της περιοχής.

«Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 έχουμε σε εξέλιξη τις εργασίες ανακαίνισης του Δημοτικού Θεάτρου Βόλου» δήλωσε σχετικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η αποκατάστασή του Θεάτρου αποτελεί ένα χρέος απέναντι στην ιστορία της πόλης. Η ολοκλήρωση του έργου πρόκειται να συμβάλλει στη βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος, στην ανάπλαση και αναζωογόνηση της περιοχής παρέμβασης, στην προστασία και αξιοποίηση του πολιτιστικού κεφαλαίου, προς όφελος όλων των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης του Βόλου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου