ΤΟΠΙΚΑ

Τηλεφώνημα για «έγκλημα» στην Εισαγγελία

τηλεφώνημα-για-έγκλημα-στην-εισαγγ-851206

 «Θα γίνει έγκλημα…». Η προειδοποίηση αγανάκτησης 60χρονου συνταξιούχου καθηγητή, ο οποίος συνάντησε απρόθυμες υπηρεσίες στην προσπάθειά του να βρει στοιχεία για την αδικία, όπως θεωρεί, σε βάρος της κόρης του κατά τη διαδικασία επιλογής των νέων συμβασιούχων στο Νοσοκομείο Βόλου, προκάλεσε χθες συναγερμό.

Την απειλή δέχθηκε τηλεφωνικά Εισαγγελέας υπηρεσίας και τον χειρισμό της υπόθεσης ανέλαβε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Βόλου κ. Νίκη Μπόλλη. Τα δικαστήρια βρέθηκαν σε αστυνομικό κλοιό.

Δεκάδες αστυνομικοί και ειδικές δυνάμεις έσπευσαν στο Δικαστικό Μέγαρο για τη φρούρηση της Εισαγγελίας και την αποτροπή τυχόν επεισοδίου.

Η Εισαγγελέας κάλεσε τον διαμαρτυρόμενο 60χρονο στο γραφείο της για να επιλυθεί η διαφορά του με τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες σε ήρεμο κλίμα. Ταυτόχρονα, κλήση να προσέλθουν άμεσα στο γραφείο της έλαβαν στελέχη του ΟΑΕΔ Βόλου και του Νοσοκομείου Βόλου.

Η 26χρονη κόρη του συνταξιούχου εκπαιδευτικού και μία 43χρονη άνεργη βρέθηκαν στη λίστα των απορριπτέων υποψηφίων για μία από τις 54 θέσεις εργαζομένων με 8μηνης διάρκειας συμβάσεις που προκηρύχθηκαν τελευταία.

Οκτώ από τις θέσεις αφορούσαν σε τεχνολόγους ιατρικών εργαστηρίων, για τις οποίες οι δύο ενδιαφερόμενες κατέθεσαν τα δικαιολογητικά τους. Με την έκδοση των αποτελεσμάτων, η 26χρονη και η 43χρονη ενημερώθηκαν τηλεφωνικά ότι συγκέντρωσαν τα απαιτούμενα μόρια πρόσληψής τους. Την επομένη η απόφαση, όπως ενημέρωνε ο 60χρονος πατέρας της νεαρής, άλλαξε…

Οι δύο απορριπτέες κατέθεσαν ένσταση στον ΑΣΕΠ, ξεκινώντας ταυτόχρονα την αναζήτηση στοιχείων που θα αποδείκνυαν στο Ανώτατο Συμβούλιο ότι αδικήθηκαν.

Οι πληροφορίες τους αναφέρουν ότι τις θέσεις έχουν καταλάβει δύο εν ενεργεία φοιτητές της Ιατρικής. Μία από τις βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής ήταν η κατοχή κάρτας ανεργίας, τις οποίες συμπεριέλαβαν στο φάκελο των δικαιολογητικών τους οι δύο φερόμενοι ως φοιτητές.

Το ερώτημα προς τον ΟΑΕΔ πώς χορηγήθηκε η κάρτα ανεργίας, ενώ διατηρούσαν φοιτητική ιδιότητα, δεν απαντήθηκε. Χθες, ενώπιον της Εισαγγελέως Βόλου, η προϊσταμένη του ΟΑΕΔ διευκρίνιζε ότι φοιτητής μπορεί να εκδώσει κάρτα, εάν έχει εργαστεί και εξασφαλίσει ένσημα.

Ο 60χρονος, όμως, αντέτεινε πως τα ένσημα οι δύο φοιτητές τα έχουν εξασφαλίσει από εργασία τους ως συμβασιούχοι στο παρελθόν στο Νοσοκομείο Βόλου (κατά χρονικά διαστήματα το 2007, 2008, 2009) και κατά συνέπεια παράνομα έχουν προσληφθεί στο παρελθόν και άρα σε παράνομο τρόπο βασίζεται η έκδοση της κάρτας ανεργίας τους.

Μάλιστα ο 60χρονος, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες επισκέφθηκε για το θέμα τον διοικητή του Αχιλλοπούλειου, αλλά και εισαγγελέα υπηρεσίας, έχει πληροφορηθεί ότι τα προηγούμενα χρονικά διαστήματα απασχόλησής τους στο Νοσοκομείο οι δύο συμβασιούχοι φοιτητές λάμβαναν σπουδαστική άδεια.

Η προϊσταμένη του ΟΑΕΔ υποστήριζε ότι καμία παρατυπία δεν υπάρχει με την έκδοση των καρτών ανεργίας, ενώ τόσο ο ΟΑΕΔ, όσο και το Νοσοκομείο Βόλου δεν απάντησαν στις αιτήσεις που έλαβαν, επικαλούμενοι τα προσωπικά δεδομένα.

«Θα πάρω το νόμο στα χέρια μου…»

Μπροστά στην αδιαφορία των υπηρεσιών να απαντήσουν στις αιτήσεις της 26χρονης και της 43χρονης, που απορρίφθηκαν και ιδίως στη στάση που τήρησε ο ΟΑΕΔ, λέγοντας ότι δεν πρόκειται να δοθεί καμία απάντηση, το ποτήρι ξεχείλισε…

Ο 60χρονος τηλεφώνησε στην Εισαγγελία χθες το μεσημέρι προειδοποιώντας ότι θα γίνει έγκλημα.

«Ας αποδείξουν ότι όσα ισχυρίζομαι είναι αβάσιμα και τότε θα αποχωρήσω. Δεν έχω τίποτα με τους δύο φοιτητές που προσελήφθησαν, όχι όμως όταν θίγονται τα συμφέροντα άλλων. Σε ποια χώρα συμβαίνουν αυτά; Να ψάχνεις να βρεις απαντήσεις και να αδιαφορούν, να σε αγνοούν», δήλωνε στον «Τ» ο 60χρονος, εξερχόμενος από το γραφείο της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών.

«Ζητάω Δικαιοσύνη και τους ενημέρωσα ότι αν δεν αποκατασταθεί θα πάρω το νόμο στα χέρια μου. Έφτασα στην ακραία συμπεριφορά να προειδοποιήσω για έγκλημα. Θέλει πολύ να ξεφύγεις από τον έλεγχο, όταν αντιμετωπίζεις τέτοιες συμπεριφορές;», έλεγε ο συνταξιούχος εκπαιδευτικός.

Η Εισαγγελέας, σύμφωνα με πληροφορίες, επέστησε την προσοχή των υπηρεσιών να δώσουν τις επόμενες ημέρες, ως οφείλουν, και πριν συμπληρωθεί το 20ημερο από την κατάθεση της αίτησης, γραπτή απάντηση στους ενδιαφερόμενους.

«Είμαι εδώ και παρακολουθώ την εξέλιξη. Εάν χρειαστεί θα επανέλθω…», δήλωνε ο 60χρονος.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου