ΤΟΠΙΚΑ

Στη μνήμη της Ελένης Παντή – Βανέζη

στη-μνήμη-της-ελένης-παντή-βανέζη-491189

Εκδήλωση από το Τ.Τ. Βόλου Σώματος Οδηγισμού με αφορμή τη συμπλήρωση τριών χρόνων από το θάνατό της

Η πολύπλευρη δράση και η συμβολή της στην ανάδειξη στόχων κοινών με φίλους και συναδέλφους και κυρίως τα στελέχη και τα παιδιά των ομάδων του Οδηγισμού αναδείχθηκαν στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 2 Μαΐου το βράδυ στο Σπίτι της Οδηγού στο Βόλο. Με τη διοργάνωση του Συμβουλίου του Τοπικού Τμήματος Βόλου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και σε συνεργασία με την Ομάδα Συνεργασίας και παρουσία συγγενών και φίλων της η Ελένη Παντή – Βανέζη τρία χρόνια μετά το θάνατό της «απέδειξε» ότι ήταν εκεί καθώς στην ουσία δεν είχε φύγει ποτέ.

Επιμέλεια: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Η αφιερωματική βραδιά διοργανώθηκε από το Δ.Σ. του Τ.Τ. Βόλου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και την Ομάδα Συνεργασίας με την ευκαιρία της συμπλήρωσης τριών χρόνων από τότε που η Ελένη Παντή – Βανέζη αθόρυβα και αξιοπρεπώς έφυγε αφήνοντας παρακαταθήκη το ήθος, τη συνέπεια, τις γνώσεις και την εμπειρία της.

Την εκδήλωση άνοιξε η πρόεδρος του Τοπικού Τμήματος Βόλου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Αφροδίτη Καπουρνιώτη – Πουρναράκη η οποία μίλησε ως εξαδέλφη, συμμαθήτρια, φίλη και οδηγός, αναφερόμενη σε κοινές στιγμές και δράσεις που χαράχθηκαν για πάντα στο νου και την καρδιά τους. Για την Ελένη ως οδηγό σε κατασκήνωση μίλησε η τότε αρχηγός της Κάτια Ζαράρη – Λυκιαρδοπούλου.

Ακολούθησε η Αρτεμης Χατζηγεωργίου – Κουτσούκου πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων Ελληνογαλλικής Σχολής Βόλου «Αγιος Ιωσήφ» και συμμαθήτρια της Ελένης Παντή – Βανέζη, η οποία μίλησε για τα κοινά μαθητικά χρόνια.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε η πρώην Εφορος Μαίρη Καλτσογιάννη, η οποία αναφέρθηκε στη συνεργασία και συνέργεια που είχαν, στη θέση και στάση απέναντι σε θέματα σημαντικά και ουσιαστικά ενώ η υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων στο Δ.Σ. του Τ.Τ. Βόλου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Ροσσάνα Πώποτα μίλησε για την αρχηγό στην ομάδα των Μεγάλων Οδηγών, τη δημιουργία της πρώτης ομάδας Μεγάλων Οδηγών στο Βόλο που συγκρότησε η Ελένη Παντή – Βανέζη και από τότε λειτουργεί με τους ίδιους στόχους για δράση, εκπαίδευση, επιμόρφωση, συναδέλφωση και εθελοντισμό.

Στο τέλος, η Δέσποινα Κώσταινα συνάδελφος στον εργασιακό χώρο αναφέρθηκε στη στενή φιλική σχέση που αναπτύχθηκε μεταξύ τους.

Η βραδιά έκλεισε με την προβολή μαγνητοσκοπημένων στιγμών από την εκδήλωση για τα 60 χρόνια του Οδηγισμού στο Βόλο καθώς και από την εκδήλωση για τη Νίκη Σαμαρά. Στην εκδήλωση εκτός των παλιών και νεότερων Οδηγών, παρευρέθηκαν ο σύζυγος και η κόρη της Ελένης Παντή Κυριάκος και Βάλια Βανέζη, ο αδελφός και η γυναίκα του Αλέξανδρος και Μαρία Παντή καθώς και ο αδελφός του άνδρα της και η γυναίκα του, Μιχάλης και Μαρία Βανέζη.

Σημαντική προσωπικότητα

Γεννημένη στο Βόλο, κόρη του Ντίνου και της Μίνας Παντή, ανθρώπων με κοινωνική υποδομή και στόχο την ανάδειξη για το κοινό καλό των ανθρώπινων δεξιοτήτων, η Ελένη Παντή δικαίωσε τους στόχους τους, καθώς αποφοιτώντας από την Ελληνογαλλική Σχολή Βόλου «Αγιος Ιωσήφ» και ολοκληρώνοντας τις σπουδές στα Οικονομικά στην Αθήνα, επέστρεψε στο Βόλο για να δώσει το δικό της ξεχωριστό «παρών» στην κοινωνική δράση.

Η ενασχόλησή της με τον Οδηγισμό και η ενεργή και άμεση δράση με τη δημιουργία της Ομάδας Μεγάλων Οδηγών που ανέλαβε καθώς έως τότε λειτουργούσε η ομάδα των Ναυτοδηγών έδειξε γρήγορα τη δυναμική που θα ανέπτυσσε σε συλλογικό επίπεδο και από τη θέση της Εφόρου αλλά και της Προέδρου αργότερα του Τοπικού Τμήματος Βόλου του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού.

Στον εργασιακό τομέα στη Νομαρχία Μαγνησίας με τη συνέπεια, την εργατικότητα και το ήθος που τη διέκριναν κατόρθωσε προσπερνώντας προσωπικές φιλοδοξίες να αναδείξει έννοιες ομαδικότητας και συνεργασίας για την ανάδειξη των αναγκών του πολίτη και την αντιμετώπισή τους.

Σε προσωπικό επίπεδο αξιώθηκε να το σύζυγό της Κυριάκο Βανέζη να καμαρώσουν τη μονάκριβή τους κόρη Βάλια να εξελίσσεται προσωπικά, επιστημονικά και επαγγελματικά πατώντας στα βήματα που και η ίδια ακολούθησε τηρώντας αρχές και πεποιθήσεις, υπηρετώντας αξίες.

Οι φίλοι και συνεργάτες της και κυρίως όσοι την έζησαν κρατούν στην καρδιά και το μυαλό της τη φωτεινή εικόνα της γυναίκας που σηματοδοτεί έννοιες και όρους που αφορούν την άδολη προσφορά, την άοκνη συνεργασία, τη συνεχή παρουσία σε κάθε τι που αφορά προσωπικό και συλλογικό θέμα και ζήτημα.

Το Σάββατο 2 Μαΐου στο Σπίτι της Οδηγού το Συμβούλιο του Τ.Τ. Βόλου Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και το τμήμα Συνεργασίας σε μια ξεχωριστή εκδήλωση απέδειξαν ότι η μνήμη είναι συλλογική και η τιμή συνακόλουθα δεδομένη σε άτομα που αξίζουν και ξεπερνούν τον χρόνο για να φωτίζουν για πάντα τις ζωές όλων.

Κοινή διαπίστωση όσων παρευρέθηκαν στην εκδήλωση μνήμης και τιμής ήταν η ανυπέρβλητη αξία της Ελένης Παντή – Βανέζη και η συμβολή της στην ανάδειξη του Οδηγικού Πνεύματος ως πυξίδα ζωής, ως τρόπου αντίληψης και δράσης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου