ΤΟΠΙΚΑ

Στο ΕΚΒ οι εκλογές των «Δρόμων Συνεργασίας»

στο-εκβ-οι-εκλογές-των-δρόμων-συνεργα-491186

Με ανακοίνωσή τους οι «Δρόμοι Συνεργασίας» επιβεβαιώνουν τα χθεσινά δημοσιεύματα ότι την επόμενη Κυριακή 26 Ιανουαρίου στο Εργατικό Κέντρο Βόλου θα γίνει η γενική συνέλευση της Κίνησης και η επιλογή του επικεφαλής της παράταξης για το Δήμο Βόλου.

Ειδικότερα η ανακοίνωση των Δρόμων Συνεργασίας έχει ως εξής:

«Η Συντονιστική Επιτροπή της Αυτοδιοικητικής Κίνησης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» στην τελευταία της συνεδρίαση αποφάσισε ότι

την Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014, θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, γενική συνέλευση της Κίνησης, και η επιλογή του επικεφαλής.

Η συνέλευση θα διαρκέσει από τις 10 π.μ. έως τις 2 το μεσημέρι, και τις ώρες αυτές, θα έχουν τη δυνατότητα να εγγραφούν ως μέλη, όσοι παρευρεθούν και ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία για την επιλογή του επικεφαλής, ο οποίος θα είναι και ο υποψήφιος δήμαρχος.

Στην εκλογική διαδικασία, θα συμμετέχουν επίσης, και όσοι είχαν καταγραφεί στις γενικές συνελεύσεις της Κίνησης.

Ο κατάλογος θα κλείσει με την έναρξη της ψηφοφορίας που θα ξεκινήσει μετά το τέλος της συνέλευσης και θα διαρκέσει ως τις 9 μ.μ.

Αν το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας δεν αναδείξει υποψήφιο με το 50+1 των ψήφων, η επιλογή μεταξύ των δύο πλειοψηφισάντων θα γίνει με επαναληπτικές εκλογές την επόμενη ημέρα, Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014, από τις 12 το μεσημέρι ως τις 9 το βράδυ, στον ίδιο χώρο και από το ίδιο εκλεκτορικό σώμα.

Η Αυτοδιοικητική Κίνηση «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης» καλεί ανοιχτά τους δημότες να εμπλακούν στις διαδικασίες όχι μόνον της ανάδειξης του επικεφαλής της Κίνησης, αλλά συμμετέχοντας ενεργά και διαρκώς, στον σχεδιασμό μιας ριζικά διαφορετικής τοπικής πολιτικής, η οποία όμως χρειάζεται την λαϊκή συμμετοχή για να μπορέσει να ανατρέψει την βάρβαρη μνημονιακή πολιτική που οδηγεί σε μαρασμό τις τοπικές κοινωνίες και τους πολίτες, υποβαθμίζοντας τη λαϊκή συμμετοχή και παρέμβαση.

Ο αγώνας για ένα Δήμο Βόλου ζωντανό, σύγχρονο, προσβάσιμο, καθαρό, που να δημιουργεί και να αναπτύσσεται με σεβασμό στο περιβάλλον, υποστηρικτή αλλά και μπροστάρη στους αγώνες και τα κινήματα, απαιτεί μια δημοτική αρχή συμμετοχική, δημοκρατική, αγωνιστική, δίπλα στον δημότη και τις ανάγκες του, εμπνεόμενη από την προοπτική της νέας γενιάς, και πολίτες διατεθειμένους να συμμετέχουν, να προτείνουν, να διεκδικούν, στη βάση της συλλογικότητας, στο σχεδιασμό του μέλλοντος του τόπου τους» .

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου