ΤΟΠΙΚΑ

Στο πλευρό συμμαθητών τους

στο-πλευρό-συμμαθητών-τους-491152

Ενεργά στο πλευρό συμμαθητών τους, οι οικογένειες των οποίων δεν μπορούν ούτε τα βασικά να τους εξασφαλίσουν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, εμφανίζονται οι μαθητές του 1ου Γυμνασίου Βόλου.

Εδώ και 20 περίπου ημέρες, οι μαθητές ανέλαβαν την πρωτοβουλία να συγκεντρώσουν τρόφιμα, ρούχα, παπούτσια και παιχνίδια για συμμαθητές τους που έχουν ανάγκη και όχι μόνο.

Αγόρασαν λοιπόν από το χαρτζιλίκι τους, τρόφιμα και ρούχα, έφεραν από το σπίτι τους καλοδιατηρημένα ρούχα και παιχνίδια, τα οποία συγκέντρωναν στο γραφείο του διευθυντή του σχολείου, προκειμένου να αποδοθούν στους συμμαθητές τους που έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με το Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Βόλου, κ. Γιώργο Καραφέρη, πρόκειται για μια από τις πολλές δράσεις κοινωνικής προσφοράς του σχολείου. Τα Χριστούγεννα οι μαθητές είχαν διοργανώσει bazaar για την ενίσχυση των οικογενειών των συμμαθητών τους, ενώ οι δράσεις τους θα συνεχιστούν και ενόψει της γιορτής του Πάσχα.

Χθες ήταν το επιστέγασμα μιας ακόμη δράσης των μαθητών. Συγκεντρώθηκαν έξι κούτες με τρόφιμα για τις ισάριθμες οικογένειες συμμαθητών τους που έχουν ανάγκη και δέκα κούτες με είδη ένδυσης και υπόδησης, τις οποίες παρέλαβε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου και παρέδωσε χθες στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Βόλου.

Οπως επισημαίνει ο κ. Καραφέρης, το πρόβλημα του υποσιτισμού των μαθητών εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων των οικογενειών τους οξύνεται κάθε χρόνο που περνά.

Από τα τρία παιδιά πέρυσι, που αποδεδειγμένα αντιμετώπιζαν πρόβλημα, φέτος ο αριθμός των μαθητών του συγκεκριμένου σχολείου, που εξασφαλίζουν το καθημερινό κολατσιό τους με χρήματα που δίνονται από την τοπική Εκκλησία προς το κυλικείο του Γυμνασίου, είναι διπλάσιος και αφορά σε έξι μαθητές.

Βεβαίως, σύμφωνα με το Γυμνασιάρχη, έχουν εντοπιστεί κι άλλοι μαθητές, που όμως διστάζουν να ανοιχτούν και να ομολογήσουν το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να τους προσεγγίσουν οι καθηγητές τους και να τους βοηθήσουν.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

(Φωτο: Ηλίας Καράτσαλος)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου