ΤΟΠΙΚΑ

Νέο stop στην ηλεκτροκίνηση Βόλου – Λάρισας

νέο-stop-στην-ηλεκτροκίνηση-βόλου-λάρισ-491073

«Εμπαίζουν τη Μαγνησία και για τη σύνδεση του λιμανιού με τις ΒΙ.ΠΕ. Βόλου και Αλμυρού», τονίζει ο Χρήστος Μπουκώρος

Από αναβολή σε αναβολή οδηγείται το έργο ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας. Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Βουλευτή Μαγνησίας, Χρήστου Μπουκώρου, η Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου επέστρεψε τον φάκελο των μελετών.

Το έργο είχε ενταχθεί ως συγχρηματοδοτούμενο από την προηγούμενη κυβέρνηση και τα τεύχη δημοπράτησης είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί από τα τέλη του 2015. «Η Μαγνησία χρειάζεται απαντήσεις για ποιο λόγο δεν ολοκληρώθηκαν ακόμη οι απαλλοτριώσεις, γιατί δεν εγκρίθηκαν οι μελέτες και γιατί το έργο οδηγείται σε δημοπράτηση στα τέλη του 2019 και σε υπογραφή τον Ιούνιο του 2020» τονίζει ο Χρήστος Μπουκώρος, επισημαίνοντας ότι η καθυστέρηση αυτή αποτελεί πλήγμα για την τοπική οικονομία, καθώς υπάρχει κίνδυνος να χαθούν θέσεις εργασίας και ευρωπαϊκά κονδύλια.

«Εμπαίζουν τη Μαγνησία για τη σύνδεση

του λιμανιού με τις ΒΙ.ΠΕ. Βόλου και Αλμυρού»

Εξάλλου, ο Χρήστος Μπουκώρος, χαρακτήρισε ως ένα ακόμη προεκλογικό ψέμα της κυβέρνησης την πληροφορία ότι το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών θα καταρτίσει εντός δύο ετών τις οριστικές μελέτες, κόστους 1.6 εκατ. ευρώ, για τις συνδέσεις του λιμανιού του Βόλου με τις ΒΙ.ΠΕ. Βόλου και Αλμυρού και θα εντάξει το έργο για χρηματοδότηση, ύψους 100 εκατ. ευρώ, στο πρόγραμμα Connecting Europe Facility.

Πρώτον, η σημερινή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ φεύγει σύντομα και δεύτερον το Connecting Europe Facility (CEF) χρηματοδοτεί μόνο υπερ- ώριμες μελέτες έργων μεταφορών σε όλη την Ευρώπη, που η κυβέρνηση δεν φρόντισε να ολοκληρώσει επί τέσσερα χρόνια, επισημαίνει ο Βουλευτής, επιρρίπτοντας ευθύνες για κωλυσιεργία στο Υπουργείο, τονίζοντας ότι θα τις ετοιμάσει η επόμενη κυβέρνηση. «Για ακόμη μία φορά, ο Νομός μας εμπαίζεται από μία κυβέρνηση που μοιράζει προεκλογικές υποσχέσεις. Δεν διδαχτήκατε τίποτα από το αποτέλεσμα της προηγούμενης Κυριακής;» καταλήγει ο Χρήστος Μπουκώρος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου