ΤΟΠΙΚΑ

Μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης η κατάργηση του φόρου κατανάλωσης στο κρασί

μετά-το-κλείσιμο-της-αξιολόγησης-η-κατ-49055

Άλλη μία μετάθεση δόθηκε στην ημερομηνία κατάργησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης στον οίνο που προκαλεί εν μέσω δεινούς κρίσης συνθήκες ακραίου και αθέμιτου ανταγωνισμού στη δράση υγιών και βιώσιμων συνεταιρισμών.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης στο περιθώριο της επετειακής εκδήλωσης για την συμπλήρωση 100 χρόνων λειτουργίας του αγροτικού οινοποιητικού συνεταιρισμού «Η ΔΗΜΗΤΡΑ» ερωτηθείς σχετικώς είπε ότι η κατάργηση θα γίνει μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Εντούτοις, ο αγροτικός κόσμος ανέμενε την υλοποίηση αυτής της κυβερνητικής δέσμευσης να υλοποιηθεί από τις αρχές ακόμη του 2018 όπως είχε πει και ο ίδιος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου παλαιότερα από τον Βόλο.

«Γνωρίζουμε ότι ελήφθησαν κάποια σκληρή μέτρα στα πλαίσια της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές. Επαναλαμβάνω τη διαβεβαίωση και του οικονομικού επιτελείου ότι μετά το κλείσιμο της τελευταίας αξιολόγησης θα έχουμε και την κατάργηση του φόρου στο κρασί. Αυτή είναι και η εισήγηση του υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, είπε «μπορούμε να το δούμε από τον Αύγουστο και μετά».

Κόκκινα δάνεια

Αναφορικά με τα κόκκινα δάνεια, ο κ. Κόκκαλης ερωτηθείς σχετικώς είπε ότι οι ρυθμίσεις που ανακοινώθηκαν από την πρώην Αγροτική Τράπεζα είναι πολύ καλές και αφορούν σε διαγραφή τόκων και κεφαλαίου κατά περίπτωση. Επισήμανε ότι αφορούν μόνο σε φυσικά πρόσωπα, αγρότες και κτηνοτρόφους. Η ηλεκτρονική πλατφόρμα, όπως ανακοίνωσε θα τρέξει από το Μάιο. Τότε θα εξεταστεί και το θέμα των χρεών των συνεταιρισμών.

Περαιτέρω αναφέρθηκε στο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης το οποίο είναι σε πλήρη εξέλιξη και τόνισε ότι αυτή τη στιγμή τρέχει ένα πολύ σημαντικό μέτρο για τις νεοσύστατες ομάδες παραγωγών ενώ από την άλλη εβδομάδα θα προκηρυχθεί και το μέτρο για την καινοτομία.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου