ΤΟΠΙΚΑ

Σε τραγική κατάσταση η αντιπυρική θωράκιση της Μαγνησίας

σε-τραγική-κατάσταση-η-αντιπυρική-θωρ-490090

Καταγγέλλει η Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Μαγνησίας, με επιστολή της προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος

Η αντιπυρική θωράκιση του Νόμου Μαγνησίας βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε τραγική κατάσταση και στηρίζεται για άλλη μια χρονιά στο φιλότιμο των πυροσβεστών, επισημαίνεται από την Ενωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Μαγνησίας.

Η Διοίκηση της Ενωσης κρούει το καμπανάκι του κινδύνου για την πυρασφάλεια λόγω πολλών οργανικών κενών που υπάρχουν που πολλαπλασιάστηκαν μετά και τις μετακινήσεις 25 πυροσβεστών στο Πεζοπόρο Τμήμα Θεσσαλίας και πρόσφατα άλλων 3 στο Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.ΕΤ.Π.Ε.) με έδρα την Ελευσίνα.

Την κατάσταση στη Μαγνησία, σε ό,τι αφορά στην αντιπυρική θωράκιση, περιγράφει η Ενωση σε επιστολή της προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και ζητεί, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που προκύπτουν να ανακαλέσει τις μετακινήσεις των συναδέλφων τους που φεύγουν από την Μαγνησίας, θέτοντας σε κίνδυνο την πυρασφάλεια του Νομού.

Ολόκληρη η επιστολή της Ενωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ν. Μαγνησίας:

“Κύριε Αρχηγέ, Σας εκφράζουμε την βαθύτατη ανησυχία και τον προβληματισμό όλων των συναδέλφων του Νομού Μαγνησίας για το γεγονός ότι για δεύτερη φορά φέτος αποδυναμώνεται τις Πυρ/κές Υπηρεσίες του Νομού για να καλυφθούν οι ανάγκες για στελέχωση του Πεζοπόρου Τμήματος Θεσσαλίας και πρόσφατα για το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (Μ.ΕΤ.Π.Ε.) με έδρα την Ελευσίνα.

Η αναγκαστική μετακίνηση περίπου 25 Πυρ/στών στο Πεζοπόρο καθώς και 3 Πυρ/στών στο Μ.ΕΤ.Π.Ε. από τις Πυρ/κές Υπηρεσίες του Νομού θέτει σε κίνδυνο την πυρασφάλεια ολόκληρης της περιοχής, καθώς επίσης και των ίδιων των πολιτών της. Η αποδυνάμωση των Υπηρεσιών θα σημάνει την ταυτόχρονη αδυναμία τους να είναι συνεπής στα καθήκοντά τους αφού θα είναι στελεχωμένες με λιγότερα άτομα από αυτά που απαιτούνται, ώστε να προστατεύεται, σε περίπτωση κινδύνου μία τόσο μεγάλη έκταση, όπως είναι ο Νομός Μαγνησίας (ορεινοί όγκοι Πήλιου – Αλμυρού, τα νησιά Σκιάθος – Σκόπελος – Αλόννησος, πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου), που ταυτόχρονα έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας σε περίπτωση εκδήλωσης πυρκαγιάς λόγω του γεωγραφικού του χαρακτήρα, την στιγμή που οι ανάγκες όχι μόνο παραμένουν οι ίδιες αλλά ταυτόχρονα αυξάνονται.

Συν τοις άλλης, θεωρούμε απαράδεκτο να μετακινούνται συνάδελφοι από το Νομό μας αφού σύμφωνα με την διαταγή σας για την κατανομή των θέσεων στο Πυρ/κό Σώμα ο Νομός μας έχει 31 κενά. Θα έπρεπε κατά την γνώμη μας να επιλεγούν συνάδελφοι που το επιθυμούσαν και από Νομούς που ήτανε υπεράριθμοι

Σε όλα αυτά προσθέτοντας και της τεράστιες ελλείψεις σε οχήματα, ατομικό και μηχανολογικό εξοπλισμό, κτιριακά προβλήματα σε όλες τις Υπηρεσίες (τα οποία γνωρίζεται) αντιλαμβανόμαστε όλοι ότι η αντιπυρική θωράκιση του Νόμου μας βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε τραγική κατάσταση και στηρίζεται για άλλη μια χρονιά στο φιλότιμο των συναδέλφων.

Με βάση τα παραπάνω και εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που προκύπτουν σας ζητάμε να ανακαλέσετε τις μετακινήσεις των συναδέλφων που φεύγουν από την περιοχή μας θέτοντας σε κίνδυνο την πυρασφάλεια του Νομού, των κατοίκων της και των επισκεπτών της στην διάρκεια μάλιστα της αντιπυρικής και παράλληλα, της τουριστικής περιόδου.

Θα θέλαμε επίσης να σας τονίσουμε ότι θα έπρεπε να είχε γίνει, μέριμνα ώστε κατά την διαδικασία των τακτικών μεταθέσεων να καλυφθούν τα κενά του Νομού μας.

Είμαστε σίγουροι ότι είστε γνώστης του προβλήματος που δημιουργείται και ότι θα κάνετε τις απαραίτητες ενέργειες για την επίλυση τους, ώστε να μην υπάρχουν ελλείψεις στην αντιπυρική θωράκιση του Νομού, τα οποία μπορεί να αποβούν “επικίνδυνα” για την ασφάλεια των πολιτών και των συναδέλφων.

Σε κάθε περίπτωση είμαστε στην διάθεση σας για οποιαδήποτε συνεργασία ώστε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί πάντα με γνώμονα να παρέχουμε τις ποιο σωστές υπηρεσίες για την ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των πολιτών”.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου