ΤΟΠΙΚΑ

Ακινητοποιημένα τα τουριστικά λεωφορεία ~ Αν και τρέχει μήνας Αύγουστος

ακινητοποιημένα-τα-τουριστικά-λεωφο-489834

Ζητούν στήριξη από την κυβέρνηση διαφορετικά προειδοποιούν με κινητοποιήσεις

Σε τραγική οικονομική κατάσταση βρίσκονται τα τουριστικά λεωφορεία και γραφεία στη Μαγνησία όπως και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Αν και τρέχει μήνας Αύγουστος τα λεωφορεία είναι ακινητοποιημένα, ενώ αφαιρέθηκαν οι ΚΑΔ τους από τις αναστολές του προσωπικού και τα ενοίκια.

Ο γραμματέας του Σωματείου Μαγνησίας, Αθανάσιος Σιμώτας, που είναι γραμματέας και στην Πανελλήνια Ενωση Επιχειρηματιών Τουρισμού Ελλάδος λέει ότι χθες οι επιχειρηματίες έστειλαν επιστολές στους υπουργούς Τουρισμού και Εργασίας, ζητώντας παρέμβαση προκειμένου να μπορέσουν να κρατήσουν τις επιχειρήσεις τους όρθιες και να επιβιώσουν.

«Φέτος δεν είχαμε σχολικές εκδρομές, δεν είχαν κόσμο τα κρουαζιερόπλοια, δεν έχουμε μέχρι και σήμερα παρά μηδαμινό ενδιαφέρον για τουριστικά προγράμματα», σημειώνει.

Περιγράφοντας την κατάσταση σημειώνει: «Με το ζόρι συγκεντρώνουμε 15-20 άτομα, προκειμένου να πραγματοποιήσουμε κάποια εκδρομή. Ο κόσμος φοβάται την πανδημία και προτιμάει άλλα μέσα, ενώ οι ξενοδόχοι δουλεύουν με τον κοινωνικό τουρισμό.

Πλέον η κατάσταση έχει οδηγηθεί στο απροχώρητο. Οι αναστολές των οδηγών σταμάτησαν τον προηγούμενο μήνα και τώρα σταμάτησαν και οι αναστολές του υπόλοιπου προσωπικού, ενώ ήδη τα ενοίκια τρέχουν κανονικά από τον Ιούλιο», προσθέτει.

Η ίδια κατάσταση επικρατεί παντού στην Ελλάδα. Η Ενωση Επιχειρηματιών Τουρισμού Ελλάδος εκφράζει απόγνωση και ζητεί άμεσα στήριξη από την Πολιτεία.

«Μπορεί άλλα τμήματα της τουριστικής αλυσίδας στη χώρα μας να έχουν αρχίσει να λειτουργούν, δεν συμβαίνει το ίδιο, όμως, και με τα τουριστικά γραφεία, τα οποία πλην ίσως ορισμένων εξαιρέσεων (κυρίως σε νησιωτικές περιοχές) υπολειτουργούν, ενώ τα τουριστικά λεωφορεία παραμένουν ακινητοποιημένα.

Δείτε τι συμβαίνει από τη Σπάρτη έως τον Εβρο και από τη Φλώρινα έως τη Λέσβο.

Ρωτήστε τους ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων και τουριστικών λεωφορείων πως ανταπεξέρχονται στις υποχρεώσεις τους με σχεδόν μηδενικά έσοδα ακόμη και τώρα στις αρχές του Αυγούστου.

Ραχοκοκαλιά του τουρισμού αποτελούν οι μικρές επιχειρήσεις απ’ άκρη σε άκρη στη χώρα μας.

Ζητάμε την άμεση στήριξη από την κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία για να μπορέσουμε να σταθούμε όρθιοι και να κρατήσουμε ζωντανές τις επιχειρήσεις μας, άλλως οι δυναμικές μας κινητοποιήσεις θα είναι μονόδρομος», αναφέρεται σε ανακοίνωσή της.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου