ΤΟΠΙΚΑ

Αχ. Μπέος: «Αλλοθι για φυγοπονία ο συνδικαλισμός εν ώρα εργασίας»

αχ-μπέος-αλλοθι-για-φυγοπονία-ο-συνδι-4899

Απάντησε σήμερα στις αιχμές ΠΑΜΕ και ΚΚΕ

Απάντηση στις αιχμηρές ανακοινώσεις του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ με αφορμή τη δίωξη της συνδικαλίστριας Εύης Καρυδάκη, δίνει με ανακοίνωσή του το γραφείο τύπου του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου:

«Βαθιά νυχτωμένα, τα ποικιλώνυμα και ποικιλόμορφα στελέχη του ΚΚΕ, μακράν της κοινωνικής πραγματικότητας, συνεχίζουν να ονειρεύονται αγώνες και επαναστάσεις που, όμως, θα κάνουν άλλοι για να τα καπηλευτούν οι ίδιοι και να συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται το μαγαζάκι – γωνία, όπως κατάντησαν το κόμμα τους.

Η προκλητική και αήθης επίθεση, από τους εραστές της επανάστασης, κατά του Δημάρχου Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέου, που δεν αναγνώρισε στο πρόσωπο της γνωστής συνδικαλίστριας του «ΠΑΜΕ κι έρχομαι» και του ΚΚΕ τη μετενσάρκωση της Ρόζας Λούξενμπουργκ, δίνει το ακριβές μέγεθος της προκλητικότητας των καλοβολεμένων δήθεν λαϊκών αγωνιστών, με τις σίγουρες εργασιακές θέσεις και τα πλούσια πόθεν έσχες.

Για τελευταία φορά ξεκαθαρίζουμε: Ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή, στο σύνολό της, όχι απλώς δεν είναι απέναντι στους εργαζομένους, αλλά τους θέλουν συνεργάτες και τους στηρίζουν σε κάθε νόμιμη και λογική διεκδίκησή τους, όπως χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες έπραξαν στο θέμα της περιβόητης αξιολόγησης.

Και ζητούν ένα και μοναδικό «αντάλλαγμα»: Οι εργαζόμενοι, απερίσπαστοι, να αφιερώνονται στα καθήκοντά τους, που είναι η παροχή των υπηρεσιών για τις οποίες αμείβονται από τον εργοδότη – δημότη!

Όλες οι άλλες φαιδρότητες περί καπιταλισμού, εξυπηρέτησης μονοπωλίων, λαϊκών αγώνων, πολιτικών διώξεων και οι λοιπές αφόρητες κοινοτυπίες, δεν είναι παρά άλλοθι για τη φυγοπονία, τη τεμπελιά και την έλλειψη κοινωνικής ευθύνης συγκεκριμένων υπαλλήλων που κρύβονται πίσω από κόμματα και ένα αμφιλεγόμενο συνδικαλισμό.

Πλέον θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν οι του «ΠΑΜΕ κι έρχομαι» ότι εδώ στο Βόλο ισχύει το «ΠΑΜΕ γι’ άλλα» και πως κανείς δεν είναι υποχρεωμένος να ανέχεται τα φαντάσματα και τις ιδεολογικές και κοινωνικές αγκυλώσεις με τις οποίες ζουν.

Η προτροπή στην ανακοίνωση του ΚΚΕ προς τον κ. Μπέο «να προσέχει να μη φάει τα μούτρα του» ομολογουμένως είναι διδακτική και αποκαλυπτική. Βγαλμένη από τις πιο ένδοξες σελίδες του Σταλινισμού, των γκουλάγκ και του ΚΚΕ… Ας ελπίσουμε ότι δεν θα αναβιώσουν, αν και θα πρέπει να γνωρίζουν ότι ο κ. Μπέος δεν κάμπτεται από απειλές».

Σχετικά άρθρα:

Πολιτικές κόντρες για δίωξη εργαζόμενης ~ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΟΙ ΤΟΝΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΗΣ Ε. ΚΑΡΥΔΑΚΗ

Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στην Ε. Καρυδάκη

«Αβάσιμες οι κατηγορίες εναντίον της Εύης Καρυδάκη»

Καταγγελία ΠΑΜΕ κατά Αχιλλέα Μπέου

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου