ΤΟΠΙΚΑ

Διοικητής στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας αναλαμβάνει ο Κων. Καραμπάτσας

διοικητής-στο-πανεπιστημιακό-νοσοκο-488912

Απόσπαση ενός μήνα για το Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου, το οποίο αναλαμβάνει ο Χαρ. Μπαλλής

Λύση στο διοικητικό κενό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας με αξιοποίηση διαθέσιμων στελεχών, προωθεί ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας κ. Νέστορας Αντωνίου, μετά την έγκριση που πήρε για τους χειρισμούς του από το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας.

Ρεπορτάζ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΦΩΚΙΔΗΣ

Διερευνώντας τη νομοθεσία, ο κ. Αντωνίου διαπίστωσε πως παρέχεται η δυνατότητα απόσπασης Διοικητή από ένα Νοσοκομείο σε άλλο, εντός της ίδιας Υγειονομικής Περιφέρειας, αρκεί το Νοσοκομείο από το οποίο αποσπάται ο Διοικητής να διαθέτει Αναπληρωτή Διοικητή και να μην είναι συγχωνευμένο με άλλο Νοσοκομείο.

Στην περίπτωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, στο οποίο πρόσφατα εξελέγη από την επιστημονική κοινότητα και τοποθετήθηκε Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας ο καθηγητής κ. Γιαν. Φεζουλίδης, επελέγη η λύση του κ. Κων. Καραμπάτσα, ο οποίος ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Υπουργού Υγείας κ. Παν. Κουρουμπλή να υποβάλλουν όλοι οι διοικητές και αναπληρωτές τις παραιτήσεις τους για να διευκολύνουν τη διαδικασία αξιολόγησης, απέστειλε την παραίτησή του στο Υπουργείο.

Ο κ. Καραμπάτσας, με απόφαση του Διοικητή της 5ης ΥΠΕ θα αποσπαστεί για ένα περίπου μήνα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ως Διοικητής, ενώ εντός των ημερών θα γίνει και η τοποθέτηση των υπολοίπων μελών του Δ.Σ. του Πανεπιστημιακού.

Τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου για ένα περίπου μήνα μέχρι την τοποθέτηση νέου Διοικητή και νέου Δ.Σ., θα αναλάβει προσωρινά ο νυν αναπληρωτής Διοικητής κ. Χαρ. Μπαλλής, ο οποίος όπως και άλλα γαλάζια στελέχη που είχαν διοριστεί από την συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, δεν έχουν υποβάλει τις παραιτήσεις τους στο Υπουργείο Υγείας το οποίο θεωρεί τις θέσεις διοικητών πολιτικές.

Η διαδοχή του κ. Καραμπάτσα από τον κ. Μπαλλή στη Διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου, θεωρείται επίσης από την ΥΠΕ ως μια καλή λύση, δεδομένων των συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί κυρίως όμως λόγω της αγαστής συνεργασίας του κ. Μπαλλή με τον κ. Καραμπάτσα και τη συμβολή του τεχνοκράτη Αναπληρωτή Διοικητή στο έργο που έχει υλοποιηθεί στο Νοσοκομείο Βόλου ώστε να σταθεί όρθιο μέσα στη χειρότερη περίοδο της οικονομικής κρίσης.

Η λύση που δίνει με τις εσωτερικές μετακινήσεις ο κ. Νεστ. Αντωνίου για την προσωρινή κάλυψη Διοικητικού κενού στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, αναμένεται να λειτουργήσει ανακουφιστικά κυρίως για τη ναυαρχίδα της Δημόσιας Υγείας στη Θεσσαλία, το Πανεπιστημιακό Λάρισας που λειτουργεί και δεν λειτουργεί, βρίσκεται δηλαδή σε οριακό σημείο, με γιατρούς απλήρωτους για εφημερίες και σε επίσχεση εργασίας.

Ηδη, για σήμερα, ο Σύλλογος Γιατρών ΕΣΥ του Π.Γ.Ν.Λ., με ανακοίνωση που εξέδωσε, καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην 5η ΥΠΕ με σημείο προσυγκέντρωσης την κεντρική είσοδο του Π.Γ.Ν.Λ., και ώρα 11:00.

Το πλαίσιο διεκδικήσεων περιλαμβάνει:

1. Δημόσιο, δωρεάν, αναβαθμισμένο σύστημα υγείας για όλους.

2. Αμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων χωρίς περικοπές.

3. Αύξηση του προϋπολογισμού για την υγεία με βάση τις σύγχρονες ανάγκες του πληθυσμού.

4. Αμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού.

5. Πλήρης και αποκλειστική απασχόληση για όλους.

Ευθύνες στους προηγούμενους

Σε πρόσφατη δήλωσή του για το Πανεπιστημιακό, ο βουλευτής Λάρισας με το «Ποτάμι» κ. Κων. Μπαργιώτας, είχε τονίσει ότι «η κατάσταση στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Η μεγαλύτερη νοσηλευτική μονάδα της Θεσσαλίας είναι πρακτικά εκτός λειτουργίας. Ζωτικά μηχανήματα, όπως ο στεφανιογράφος είναι μονίμως εκτός λειτουργίας, οι εφημερίες των γιατρών και οι υπερωρίες του προσωπικού παραμένουν απλήρωτες, με συνέπεια την επίσχεση εργασίας και οι προμήθειες έχουν ανασταλεί επ’ αόριστον, καθώς το νοσοκομείο παραμένει εδώ και εβδομάδες ακέφαλο χωρίς Διοικητή και Διοικητικό Συμβούλιο».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου