ΤΟΠΙΚΑ

Αφόρητη ζέστη στη Μαγνησία

αφόρητη-ζέστη-στη-μαγνησία-488212

Εβδομη μέρα καύσωνα με τον υδράργυρο στα ύψη και τους Βολιώτες να αναζητούν δροσιά σε κοντινές ακτές

Σε θερμό κλοιό παραμένει για έβδομη συνεχόμενη μέρα η Μαγνησία, με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει στους 43 βαθμούς Κελσίου στις ηπειρωτικές περιοχές του Δήμου Ρήγα Φεραίου, ενώ στον Βόλο η μέγιστη τιμή έφτασε στους 39 βαθμούς Κελσίου.

Περιφέρεια, Δήμοι, Νοσοκομείο, ΕΚΑΒ και όλες, γενικά, οι υπηρεσίες βρίσκονται σε επιφυλακή, χωρίς, ωστόσο, να σημειώνονται κλήσεις για θερμοπληξία ή δυσφορία λόγω του καύσωνα.

Με τις υψηλές θερμοκρασίες να διατηρούνται και σήμερα στη Μαγνησία, οι Βολιώτες και οι κάτοικοι της Μαγνησίας, ακολουθώντας τις συστάσεις των ειδικών, αποφεύγουν να κυκλοφορούν τις θερμές ώρες της ημέρας. Αφόρητη παραμένει, στο μεταξύ, η κατάσταση για όσους δεν διαθέτουν κλιματιστικά στα σπίτια τους, με την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και τον Δήμο Βόλου να διαθέτουν κλιματιζόμενες αίθουσες για την εξυπηρέτηση του κοινού.

Δεκάδες Βολιώτες κατευθύνονται, στο μεταξύ, στις κοντινές παραλίες, αναζητώντας ανάσες δροσιάς μακριά από τον καύσωνα της πόλης, με τους τεχνικούς και το προσωπικό της ΔΕΗ σε διαρκή επιφυλακή για την αποφυγή τυχόν προβλημάτων στην ηλεκτροδότηση.

Σύμφωνα με την σημερινή πρόγνωση του meteo.gr σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει ισχυρός καύσωνας, ενώ σε πολύ υψηλά επίπεδα θα διατηρηθούν οι θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας, ιδιαίτερα στα αστικά κέντρο όπου το αίσθημα δυσφορίας θα είναι πολύ έντονο.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Θεσσαλία από 19 έως 43-46, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 42-43 βαθμούς, ενώ στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 39-40 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά δυτικοί – βορειοδυτικοί με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Σταδιακή υποχώρηση του καύσωνα αναμένεται, πάντως, από σήμερα το βράδυ από τα βόρεια, ενώ αύριο Παρασκευή η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή σε όλη την χώρα και στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου θα κυμανθεί σε κανονικό, για την εποχή, επίπεδο.

Κλιματιζόμενες αίθουσες

Ανοιχτή παραμένει, στο μεταξύ, για το κοινό η κλιματιζόμενη αίθουσα που βρίσκεται στο κτίριο του Διοικητηρίου. Η κλιματιζόμενη αίθουσα λειτουργεί μέχρι και αύριο Παρασκευή 6 Αυγούστου από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και 7 το απόγευμα στο κτίριο του Διοικητηρίου της Π.Ε.Μ.Σ (Ιωλκού και Αναλήψεως, 3ος όροφος).

Η επικοινωνία των πολιτών για τη δυνατότητα χρήσης του χώρου μετά τις 4μ.μ. θα γίνεται στα ακόλουθα νούμερα τηλεφώνου: 2421352464 και 6944185068.

Λόγω του συνεχιζόμενου καύσωνα, εξάλλου, ο Δήμος Βόλου θα συνεχίσει να λειτουργεί έως και αύριο Παρασκευή 6 Αυγούστου από τις 9 το πρωί μέχρι τις 9 το βράδυ, τις εξής δομές με κλιματιζόμενες αίθουσες: Το ΚΑΠΗ «Θεόφιλος» στην πλατεία Ρήγα Φεραίου και το Κοινωνικό Κέντρο Αγ. Αναργύρων (Αραχώβης 1 και Μπότσαρη).

Σε περίπτωση που το κύμα καύσωνα συνεχιστεί θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για ενδεχόμενη παράταση των έκτακτων μέτρων.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου