ΤΟΠΙΚΑ

Εκοψαν το ρεύμα σε κατάκοιτο ~ Διαμαρτυρία Βολιωτών για τη ΔΕΗ

εκοψαν-το-ρεύμα-σε-κατάκοιτο-διαμαρτυ-488157

Η οικογένεια λέει ότι η διακοπή έγινε μόλις 7 μέρες μετά τον θάνατο του – Ο ηλικιωμένος υποστηρίζονταν με οξυγόνο

Εκοψαν το ρεύμα στο σπίτι 94χρονου κατάκοιτου Βολιώτη που υποστηριζόταν με οξυγόνο. Οργή και αγανάκτηση εκφράζουν οι οικείοι του ηλικιωμένου άνδρα για την απόφαση της ΔΕΗ να διακόψει την ηλεκτροδότηση. Εξοργισμένοι λένε ότι ο 94χρονος απεβίωσε μόλις εφτά μέρες πριν γίνει η διακοπή. Αν ζούσε, διερωτώνται, τι θα είχε γίνει, ενώ επισημαίνουν ότι η αποσύνδεση έγινε για οφειλή μόλις 335 ευρώ, χωρίς απολύτως καμία ειδοποίηση.

Η κόρη του, που έχει βυθιστεί σε βαρύ πένθος, δεν μπορεί να το συνειδητοποιήσει. «Ακόμη και αν ζούσε, θα πέθαινε», λέει αφού η ίδια, όπως εξηγεί, δεν θα μπορούσε να τον βοηθήσει άμεσα, καθώς ήταν κατάκοιτος, με σημαντικά προβλήματα υγείας. «Ελεος πια. Δεν τους ενδιαφέρει μέσα στο κάθε σπίτι τι συμβαίνει;» διερωτάται.

Διαμαρτυρόμενη στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ επισημαίνει: «Εμείς το πρόβλημα που έχουμε στη συνοικία μας είναι ότι δεν μας επισκέπτεται τακτικά ο ταχυδρόμος για να μας φέρει τους λογαριασμούς. Μας ήρθε πολύ καθυστερημένα ένας εκκαθαριστικός λογαριασμός με οφειλή 735 ευρώ. Οι προηγούμενοι δύο δεν μας εστάλησαν ποτέ. Κάναμε διακανονισμό σε 4 δόσεις και κατέβαλα κανονικά τα προβλεπόμενα ποσά και τους τρέχοντες λογαριασμούς. Αποπληρώσαμε μέρος της οφειλής και συγκεκριμένα ποσό 400 ευρώ και έμεινε ένα υπόλοιπο 335 ευρώ, όταν μας έκοψαν το ρεύμα», ενημερώνει.

Η ίδια επισημαίνει: «Δεν ενημερωθήκαμε για την επικείμενη διακοπή. Εγινε εντελώς απροειδοποίητα. Αν μας ειδοποιούσαν, θα το τακτοποιούσαμε». Δυσαρεστημένος δηλώνει και ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, στο όνομα του οποίου είναι και η σύνδεση με το ρεύμα. «Είναι πολύ άδικο να συμπεριφέρονται έτσι στον κόσμο. Είναι δυνατόν να μην υπάρχουν κοινωνικά κριτήρια. Δεν τους ενδιαφέρουν οι συνέπειες των πράξεών τους. Ευτυχώς ο ανθρωπάκος απεβίωσε πριν του κόψουν το ρεύμα. Διαφορετικά, δεν θα άντεχε χωρίς ηλεκτροδότηση, καθώς ζούσε με οξυγόνο», αναφέρει.

Ο ηλικιωμένος είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο και είχε πολλά προβλήματα υγείας με αποτέλεσμα να είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι. «Είναι τρόπος αυτός να συμπεριφέρονται στους πολίτες. Τι θα είχε γίνει αν ο ηλικιωμένος ζούσε;», διερωτάται.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου