ΤΟΠΙΚΑ

Αρχίζουν σήμερα οι εκπτώσεις

αρχίζουν-σήμερα-οι-εκπτώσεις-48790

Πρεμιέρα κάνουν σήμερα Τρίτη 15 Ιανουαρίου οι χειμερινές εκπτώσεις και οι έμποροι σχεδιάζουν με εντυπωσιακές μειώσεις τιμών να προσελκύσουν τους καταναλωτές. Ήδη σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Κώστα Τσέλιο τις πρώτες ημέρες θα δούμε ποσοστά μέχρι και 30%, ενώ μέσα στις επόμενες ημέρες θα δούμε ακόμη και ποσοστά έκπτωσης που θα αγγίξουν το 50% προκειμένου να τονωθεί ο τζίρος της αγοράς. Οι χειμερινές εκπτώσεις θα διαρκέσουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Από την πλευρά τους οι καταναλωτές έχουν ήδη προχωρήσει σε έρευνα αγοράς, προκειμένου να εντοπίσουν αυτά που προτίθενται να αγοράσουν. Ωστόσο αν και οι εκπτώσεις ξεκινούν επίσημα σήμερα, ήδη τα εμπορικά καταστήματα στην περίοδο των γιορτών πωλούσαν με προσφορές και μειωμένες τιμές προκειμένου να προσελκύσουν περισσότερους πελάτες και να αυξήσουν τις πωλήσεις τους.

Η περίοδος των γιορτών έκλεισε όμως ήδη με αρνητικό πρόσημο ιδίως σε ό,τι αφορά τα είδη ένδυσης και υπόδησης, όπου η πτώση του τζίρου ξεπέρασε το 30% και οι επαγγελματίες του κλάδου ευελπιστούν η εκπτωτική περίοδος που ξεκινά να αποτελέσει τονωτική ένεση για τα ταμεία τους.
Ωστόσο η αισιοδοξία είναι συγκρατημένη λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας όπου οι καταναλωτές εμφανίζονται ιδιαίτερα διστακτικοί ως προς τις αγορές τους. Σε πολλές περιπτώσεις μάλιστα αναμένεται τα ποσοστά της έκπτωσης ήδη από τις πρώτες ημέρες να φτάσουν και το 50%.
Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου κ. Κώστας Τσέλιος τόνισε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Το μόνο που ελπίζουμε από τις εκπτώσεις είναι να δούμε χρήματα στα ταμεία μας για να μπορέσουμε να βγάλουμε και εμείς τις υποχρεώσεις μας. Από την πλευρά μας καλούμε τον κόσμο να κάνει έρευνα αγοράς, δηλαδή να τσεκάρει και να ελέγχει τιμές. Οι εκπτώσεις θα είναι πραγματικές και οι επαγγελματίες είναι υποχρεωμένοι να καταγράφουν στα προϊόντα τους και τις δύο τιμές. Δηλαδή την αρχική τιμή του προϊόντος αλλά και την τιμή της έκπτωσης».

Κατά παράδοση σύμφωνα με τον κ. Τσέλιο πάντα η πρώτη εβδομάδα είναι καλύτερη σε σύγκριση με τις επόμενες, αφού ο κόσμος έστω και από περιέργεια θα κάνει μια βόλτα στην αγορά.
Τέλος, όπως πρόσθεσε ο ίδιος, το προηγούμενο διάστημα και εν μέσω γιορτών η κατάσταση στην εμπορική αγορά της πόλης ήταν απογοητευτική, αφού καταγράφηκε μεγάλη πτώση τζίρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου