ΤΟΠΙΚΑ

Αμερικανοί φοιτητές στον Βόλο περιηγούνται στην ελληνική γνώση

αμερικανοί-φοιτητές-στον-βόλο-περιηγ-487671

Ενδεκαμελής ομάδα από τη Νεμπράσκα σε πρόγραμμα γνωριμίας με την πόλη

Ανοιχτός παραμένει ο δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στον Βόλο, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το κολέγιο της Νεμπράσκα στην Αμερική, χάρη στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που υλοποιείται επί σειρά ετών. Ομάδες φοιτητές από την Αμερική έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τον Βόλο, να γευτούν την τοπική φιλοξενία, να περιηγηθούν σε μνημεία και εμβληματικά κτίρια, να εμβαθύνουν στις πηγές του πολιτισμού και της ελληνικής γλώσσας.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Στην πόλη του Βόλου βρίσκονται το τελευταίο δεκαήμερο 11 φοιτητές από το Wayne State College of Nebraska Αμερικής για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που θα διαρκέσει συνολικά πέντε εβδομάδες. Φοιτητές του συγκεκριμένου κολεγίου επισκέπτονται τον Βόλο εδώ και 15 χρόνια με σκοπό τη διεύρυνση της πολιτιστικής και κοινωνικής τους εμπειρίας μέσω εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Τα τρία τελευταία χρόνια η εικαστικός και διδάσκουσα του Παιδαγωγικού Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Ερρικα Γκουτενσβάγκερ έχει αναλάβει τον σχεδιασμό, την οργάνωση και την εκτέλεση του προγράμματος με τον τίτλο «Greece Study Abroad».

Οι δραστηριότητες των φοιτητών περιλαμβάνουν μια σειρά από μαθήματα ελληνικής γλώσσας σε συνεργασία με το Παιδαγωγικού Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, έρευνα και μαθήματα που αφορούν στη σύγχρονη Ελλάδα, εκπαιδευτικές περιηγήσεις σε σημαντικά μνημεία της ελληνικής ιστορίας, της πόλης του Βόλου, καθώς και επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους της ευρύτερης περιοχής.

Το πρόγραμμα

Η υπεύθυνη του προγράμματος, εικαστικός Ερρικα Γκουτενσβάγκερ, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ: «Οι φοιτητές που ήρθαν στον Βόλο στις 13 Μαΐου θα παραμείνουν μέχρι τις 13 Ιουνίου και θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ποικίλες εκπαιδευτικές δράσεις που προάγουν την έρευνα, τη γνωριμία με την ελληνική κοινωνία, τη γλώσσα, τα αρχαιολογικά ευρήματα, τα μουσεία, τον εθελοντισμό. Το πρόγραμμα έχει πολλαπλούς στόχους και οι φοιτητές που συμμετέχουν έχουν τη δυνατότητα να βιώσουν την καθημερινότητα της πόλης μέσα από τη γνώση».

Οι Αμερικανοί φοιτητές παράλληλα με τον Βόλο επισκέφτηκαν την Ακρόπολη, το Μουσείο, ενώ ακολουθούν δράσεις γνωριμίας με το βουνό των Κενταύρων, το Πήλιο, μέσα από περιπατητικές διαδρομές, για να ακολουθήσει, στη συνέχεια, επίσκεψη στη Σκιάθο.

Στο φετινό πρόγραμμα οι φοιτητές θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικό και εθελοντικό πρόγραμμα με τίτλο «Service Based Learning» σε συνεργασία με το 2ο Δημοτικό Σχολείο Αλλης Μεριάς και την Αμερικανίδα καθηγήτρια Lisa Nelson.

Στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι διαπαιδαγώγηση των φοιτητών στην έννοια τις πολυπολιτισμικότητας και της καλλιέργειας του χαρακτήρα τους μέσω της επαφής με διαφορετικές κουλτούρες.

Οι συντελεστές του προγράμματος εκφράζουν ευχαριστίες σε «όσους βοήθησαν στην έως τώρα άρτια λειτουργία του» και κυρίως στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας «για την πολύτιμη υποστήριξή του όλα αυτά τα χρόνια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου