ΤΟΠΙΚΑ

Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η ΔΕΥΑΜΒ

στη-δικαιοσύνη-προσφεύγει-η-δευαμβ-487431

Στη δικαιοσύνη για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες της αναδόχου εταιρείας ΕΡΓΗΛ προσφεύγει η ΔΕΥΑΜΒ. Στη σημερινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου θα ζητηθεί εξουσιοδότηση προκειμένου οι νομικοί σύμβουλοι της ΔΕΥΑΜΒ να προχωρήσουν τις σχετικές νομικές διαδικασίες.

Η διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών αφορά στο έργο «Επέκταση και Βελτίωση του Δικτύου Υδρευσης», αλλά και στο τεχνικό σύμβουλο του έργου «Υδρευση Βόλου».

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά και αναμένεται να επισημανθούν στη σημερινή συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ οι δικηγόροι της επιχείρησης φέρεται να έχουν οδηγηθεί στο συμπέρασμα ότι θα πρέπει να διερευνηθούν και ποινικές ευθύνες για αθέτηση των συμβατικών υποχρεώσεων του τεχνικού συμβούλου, αλλά και τυχόν ευθύνες τρίτων, προκειμένου η ΔΕΥΑΜΒ, έπειτα να ασκήσει όλα τα νόμιμα δικαιώματα που της παρέχει η κείμενη νομοθεσία, προς προάσπιση των συμφερόντων της.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΔΕΥΑΜΒη ανάδοχος, έχει ήδη εισπράξει για το σύνολο των συμβατικών εργασιών το ποσό των 9.571.557,77 ευρώ, επίσης για τις εξωσυμβατικές εργασίες έχει εισπράξει το ποσό 401.294,92 ευρώ, που αφορούσε τις αρχαιολογικές εργασίες, επίσης εισέπραξε επιδικασθέντες σε αυτήν τόκους αλλά και 1.000.000 €, σε εκτέλεση της υπ’ αριθ. 510/2011 Εφετειακής αποφάσεως.

Εξάλλου κατόπιν τήρησης της νόμιμης προδικασίας, εκ μέρους της ΔΕΥΑΜΒ, συγκροτήθηκε Επιτροπή Παραλαβής, με αντικείμενο την προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου, με τίτλο «Υδρευση Βόλου – Επέκταση και Βελτίωση Δικτύου Υδρευσης». Η ορισθείσα Επιτροπή παραλαβής προχώρησε στην προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου με υπογραφή πρωτοκόλλου.

Tο εν λόγω πρωτόκολλο κοινοποιήθηκε νόμιμα στην ανάδοχο «ΕΡΓΗΛ ΑΤΕ», και η ίδια έχει ήδη προσφύγει δικαστικά για την ακύρωσή του.

Εξάλλου η ΔΕΥΑΜΒ προχώρησε στην έκδοση Αρνητικής Εντολής Πληρωμής, με την οποία επιδιώκεται η εκ μέρους της Αναδόχου πληρωμή προς την ΔΕΥΑΜΒ του ποσού των 4.530.567,37 ευρώ, λόγω μη εκτέλεσης των εργασιών και ποσοτήτων εργασιών με τη συνέχεια να δίνεται και πάλι στις αίθουσες των δικαστηρίων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου