ΤΟΠΙΚΑ

Ενα παρεξηγημένο αδέσποτο

ενα-παρεξηγημένο-αδέσποτο-487284

Δεν επέδειξε καμία επιθετική συμπεριφορά, τονίζει η κ. Φλωρίκα Τσιρογιάννη μετά από βόλτα μαζί του

Θύμα της υπόθεσης του βενζινάδικου της Θεσσαλονίκης που έλαβε μεγάλες διαστάσεις φαίνεται ότι παρ’ ολίγο να πέσει το σκυλί που αφέθηκε στο δρόμο από τον ιδιοκτήτη του και περισυνελέγη το περασμένο Σάββατο από την περιοχή της Βαμβακουργίας στη Νέα Ιωνία.

Ναι υπάρχουν επιθετικά σκυλιά, επειδή όμως αμύνονται και σπάνια εκ φύσεως, αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η κ. Φλωρίκα Τσιρογιάννη από το Φιλοζωικό Σύλλογο Βόλου «Κόσμος και Φύση». Τα πίτμπουλ είναι επιθετικά προς άλλα ζώα, λέει και προσθέτει ότι δεν μπορούμε σε κάθε περίπτωση να τα καταδικάζουμε.

Σε ό,τι αφορά το αδέσποτο σκυλί, για το οποίο υπήρξε άμεση κινητοποίηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Βόλου και μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο, μετά από αναφορές για επιθέσεις σε διερχόμενους πεζούς, η κ. Τσιρογιάννη διευκρινίζει ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία για να ενεργοποιηθεί η διαδικασία περισυλλογής αδέσποτου πρέπει να έχουν προηγηθεί δύο απρόκλητες επιθέσεις, οι οποίες να επιβεβαιώνονται από δημόσιο ίδρυμα.

Στην περίπτωση της Νέας Ιωνίας, πρόκειται για ένα ημίαιμο πίτμπουλ. Εχει τη διάπλασή του, αλλά όχι το πρόσωπο και τα σαγόνια της ράτσας, τα οποία όπως και τα χρώματά του, μαρτυρούν διασταύρωση με λαμπραντόρ.

Η κ. Τσιρογιάννη πήρε προχθές από το κτηνιατρείο το σκυλί για βόλτα. Διένυσε μια μεγάλη απόσταση σε δρόμους με κίνηση και όπως διαπίστωσε δεν έδειξε καμία επιθετική συμπεριφορά. Αντίθετα ήταν απόλυτα υπάκουο στις εντολές της να περιμένει στο φανάρι ή να μη βαδίζει όταν εκείνη σταματούσε. Οταν δε, πριν επιστρέψει το σκυλί στο κτηνιατρείο, πέρασε από το αυτοκίνητό της και άνοιξε την πόρτα εκείνο ανέβηκε στη θέση του συνοδηγού, δείχνοντας την εκπαίδευση που έχει.

Το σκυλί θα παραμείνει υπό παρακολούθηση για 15 ημέρες και στη συνέχεια θα αποφασίσει η αρμόδια επιτροπή του δήμου Βόλου για τη φιλοξενία του. Πάντως, έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον από ιδιώτες που επιθυμούν να βρεθεί στο σπίτι τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου