ΤΟΠΙΚΑ

Θύματα ληστών γυναίκες σε Ν. Παγασές και Ν. Αγχίαλο

θύματα-ληστών-γυναίκες-σε-ν-παγασές-κα-487029

Δύο άνδρες Ρομά, ηλικίας 28 και 34 ετών, συνελήφθησαν χθες το απόγευμα στον Βόλο από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙΑΣ και του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου, καθώς νωρίτερα λήστεψαν δύο ηλικιωμένες γυναίκες, τη μία στις Νέες Παγασές και την άλλη στην Νέα Αγχίαλο.

Από το σπίτι της πρώτης φέρονται να έκλεψαν δύο πορτοφόλια που περιείχαν το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ και από το σπίτι της δεύτερης ένα αλυσοπρίονο και διάφορα γεωργικά εργαλεία, ενώ με τη χρήση βίας άρπαξαν την τσάντα της που περιείχε το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ.

Πιο συγκεκριμένα, χθες νωρίς το μεσημέρι, οι δύο Ρομά μετέβησαν με αυτοκίνητο στις Νέες Παγασές και πήγαν στο σπίτι 65χρονης. Ο ένας εξ αυτών την κρατούσε έξω από το σπίτι, απασχολώντας την με ερωτήσεις και ο δεύτερος βρήκε την ευκαιρία να μπει στο σπίτι, από όπου έκλεψε τα δύο πορτοφόλια.

Στη συνέχεια μετέβησαν στην Νέα Αγχίαλο και μπήκαν στο σπίτι 78χρονης από ανασφάλιστο παράθυρο και αφαίρεσαν ένα αλυσοπρίονο και διάφορα γεωργικά εργαλεία. Όμως, την ώρα που έφευγαν από το σπίτι επέστρεψε η 78χρονη. Οι δύο δράστες φέρονται να άσκησαν βία στην ηλικιωμένη γυναίκα, της άρπαξαν την τσάντα της και τράπηκαν σε φυγή.

Με βάση τις περιγραφές που έδωσαν οι δύο γυναίκες, οι δύο Ρομά εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Βόλου και της Ομάδας ΔΙΑΣ, ο ένας κοντά στο σπίτι του και ο άλλος στην περιοχή των ΚΤΕΛ Βόλου.

Μετά από έλεγχο στο ΙΧ που χρησιμοποίησαν οι δύο άνδρες για τις μετακινήσεις τους βρέθηκε ποσότητα χασίς βάρους 4,75 γραμμαρίων και το χρηματικό ποσό των 30 ευρώ, που αποδόθηκε στην 78χρονη από την Νέα Αγχίαλο.

Οι δύο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου