ΤΟΠΙΚΑ

Στη «Φλόγα» Μαγνησίας o βουλευτής Αλ. Μεϊκόπουλος

στη-φλόγα-μαγνησίας-o-βουλευτής-αλ-με-486076

Συνάντηση με την πρόεδρο της «Φλόγας» Συλλόγου Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια Μαγνησίας Ντίνα Τριανταφύλλου, είχε ο βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

Ο βουλευτής συνεχάρη την πρόεδρο για το πάρα πολύ σημαντικό και δύσκολο έργο που επιτελεί ο Σύλλογος για την τοπική κοινωνία, σε έναν τομέα τόσο ευαίσθητο όσο ο αγώνας για την καλύτερη δυνατή ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο, αλλά και την ψυχική και υλική συμπαράσταση των οικογενειών τους.

Η κ. Τριανταφύλλου μετέφερε στον βουλευτή τη σημασία που έχει για τον σύλλογο η εθελοντική προσφορά όσων πολιτών επιθυμούν να συνεισφέρουν στο έργο της «Φλόγας», ενώ τόνισε τη μέριμνα του Συλλόγου για τη βέλτιστη δυνατή υγειονομική κάλυψη των παιδιών, καθώς όλες οι διαγνώσεις και οι θεραπείες γίνονται στην Αθήνα στα νοσοκομεία Παίδων. Επίσης, η «Φλόγα» Μαγνησίας μεριμνεί με ένα οργανωμένο δίκτυο ιατρών όλων των ειδικοτήτων, που προσφέρουν πρώτες εκτιμήσεις και την απαραίτητη περίθαλψη μέχρι την μεταφορά στην Αθήνα.

Ο κ. Μεϊκόπουλος ζήτησε ενημέρωση αν υπάρχει η απαραίτητη οικονομική αρωγή του Συλλόγου από την Πολιτεία για τη διευκόλυνση του έργου του Συλλόγου με την πρόεδρο να αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η «Φλόγα» «δεν έχει δει ούτε ένα ευρώ».

«Υπάρχουν ευρωπαϊκά αλλά και κρατικά κονδύλια που θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για την ενίσχυση του Συλλόγου. Η Πολιτεία οφείλει άμεσα να μεριμνήσει για την οικονομική στήριξη Συλλόγων που επιτελούν τόσο σημαντικό κοινωνικό έργο και να μην επαναπαύεται μόνο στο φιλότιμο και την εθελοντική προσφορά των πολιτών», παρατήρησε σχετικά ο βουλευτής.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου