ΤΟΠΙΚΑ

Απολογούνται οι δύο Ρομά για τις ληστείες

απολογούνται-οι-δύο-ρομά-για-τις-ληστε-485737

Στα χέρια της Αστυνομίας δύο Ρομά για ληστεία, κλοπές και κατοχή ναρκωτικών – Η ηλικιωμένη γυναίκα έσπασε το χέρι της

Δεν σεβάστηκαν το προχωρημένο της ηλικίας της και έσπρωξαν 78χρονη γυναίκα στη Νέα Αγχίαλο με σκοπό να της αρπάξουν την τσάντα, με αποτέλεσμα εκείνη να χάσει την ισορροπία της, να πέσει στο πάτωμα και να σπάσει το χέρι της.

Στη σύλληψη δύο Ρομά κατοίκων Αλιβερίου προχώρησαν χθες αστυνομικοί του Τμήματος Βόλου και της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Η Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας κινητοποιούμενη άμεσα εξιχνίασε την υπόθεση.

Η ηλικιωμένη γυναίκα είχε υποστεί σοκ μετά το περιστατικό. Οι δύο άγνωστοι, που είδε να φεύγουν από το σπίτι της, της επιτέθηκαν για να της αρπάξουν την τσάντα με αποτέλεσμα να την τραυματίσουν σοβαρά.

Πρόκειται για έναν 34χρονο και έναν 28χρονο, οι οποίοι προχθές Κυριακή διέπραξαν από κοινού ληστεία και κλοπή.

Οι δράστες κρατούνται στην Αστυνομία και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν για κακουργηματικές πράξεις.

Η Εισαγγελία Βόλου άσκησε εναντίον τους ποινική δίωξη για ληστεία από κοινού, κλοπές κατ’ εξακολούθηση από κοινού και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Οι αδίστακτοι έθεσαν σε εφαρμογή το σχέδιό τους για κλοπές προχθές το μεσημέρι και «χτύπησαν» σε Νέες Παγασές και Νέα Αγχίαλο.

Συγκεκριμένα, στις 12.30 το μεσημέρι στις Νέες Παγασές προσέγγισαν 65χρονη γυναίκα στο σπίτι της. Ο 28χρονος τη ρωτούσε διάφορα, ενώ βρισκόταν στην αυλή ώστε να της αποσπά την προσοχή. Ετσι σε ανύποπτη χρονική στιγμή ο 34χρονος συνεργός του «τρύπωσε» στο σπίτι χωρίς η γυναίκα να τον αντιληφθεί και άρπαξε το χρηματικό ποσό των 20 ευρώ.

Ομως, οι δράστες δεν σταμάτησαν εκεί.

Στις 12.50 το μεσημέρι μετέβησαν στη Νέα Αγχίαλο και μπήκαν στο σπίτι 78χρονης από ανασφάλιστο παράθυρο. Οι δράστες έκλεψαν ένα αλυσοπρίονο και διάφορα γεωργικά εργαλεία, όμως όταν αποχωρούσαν από την οικία έγιναν αντιληπτοί από την ηλικιωμένη γυναίκα που για κακή της τύχη εκείνη την ώρα έτυχε να επιστρέφει στο σπίτι.

Τότε εκείνοι αντί να τραπούν σε φυγή και να αφήσουν τη ηλικιωμένη ήσυχη καθώς είχαν ήδη στην κατοχή τους τα κλεμμένα αντικείμενα, όχι μόνο δεν το έβαλαν κάτω, αλλά αντιθέτως έβαλαν στο μάτι και τη τσάντα που κρατούσε η 78χρονη.

Στην Αστυνομία σήμανε άμεσα συναγερμός και σε λίγη ώρα οι αστυνομικοί είχαν διασταυρώσει τα στοιχεία και τους προσέγγιζαν για να τους συλλάβουν. Από τις περιγραφές μαρτύρων που δόθηκαν αποδείχτηκε ότι οι δράστες είχαν απασχολήσει ξανά στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές.

Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 28χρονο κοντά στο σπίτι του στο Αλιβέρι και τον 34χρονο κοντά στα ΚΤΕΛ.

Στην έρευνα που ακολούθησε στο όχημά τους που ήταν ιδιοκτησίας της συζύγου του 28χρονου οι αστυνομικοί εντόπισαν και κατέσχεσαν το ποσό των 30 ευρώ και μία ποσότητα κάνναβης βάρους 4,75 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στην Εισαγγελία Βόλου και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα Τρίτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες δεν είπαν το παραμικρό για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους. Προσπαθούσαν μόνο να δώσουν την εικόνα ότι βρίσκονταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Από την περαιτέρω προανάκριση διαπιστώθηκε ότι ο ένας είχε απασχολήσει την Αστυνομία με άλλη υπόθεση ληστείας, ενώ ο δεύτερος κυκλοφορούσε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο εμφάνισης ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου