ΤΟΠΙΚΑ

Διχάζει το ΣΥΡΙΖΑ «η απόσπαση» Καραμπάτσα

διχάζει-το-συριζα-η-απόσπαση-καραμπ-485555

Στα «κεραμίδια» οι κομματικοί της Λάρισας, υποχρεωτική λύση για να καλυφθεί το κενό απαντά το Υπουργείο Υγείας

Διχάζει το ΣΥΡΙΖΑ, η «απόσπαση» του Κώστα Καραμπάτσα από το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου στη θέση του Διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Τα κομματικά όργανα της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας συνήλθαν εκτάκτως με τα στελέχη να αποδοκιμάζουν την απόφαση υπογραμμίζοντας ότι «ο κ. Καραμπάτσας υπηρέτησε από τη θέση του διοικητή τις μνημονιακές κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.» και να ζητούν ανάκληση του διορισμού. Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ που πρώτος αποκάλυψε την απόφαση απόσπασης, επικοινώνησε με τον κ. Καραμπάτσα, που ωστόσο δεν θέλησε να σχολιάσει τις αντιδράσεις που εκφράζονται γύρω από το πρόσωπό του.

Ο Τομέας Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την παρέμβαση του Υπουργείου Υγείας το οποίο μέσω του Γ.Γ. κ. Μπασκόζου, φέρεται να καθησύχασε τα κομματικά στελέχη επισημαίνοντας ότι πρόκειται για αναγκαστική προσωρινή λύση μέχρι τέλους Ιουνίου που θα οριστούν οι νέοι διοικητές. Πυρά για την απόφαση δέχεται ο νέος διοικητής της 5ης ΥΠΕ και κομματικό στέλεχος της κυβερνώσας παράταξης Νέστορας Αντωνίου ο οποίος ωστόσο εξήγησε σε όλους ότι αυτό που προέχει είναι να καλυφθεί το διοικητικό κενό αφενός και αφετέρου να λειτουργήσει χωρίς άλλα προσκόμματα το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Η απόφαση της απόσπασης του διοικητή Κων. Καραμπάτσα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας έχει ήδη υπογραφεί και έχει πάρει το δρόμο για ΦΕΚ με τις εκτιμήσεις να συγκλίνουν ότι αρχές της επόμενης εβδομάδας θα πάει σάρκα και οστά.

Σημειώνεται ότι λόγω του διοικητικού κενού στο Πανεπιστημιακό αδυνατούν να βγάλουν ακόμη και τις εφημερίες, αλλά και να γίνει λογιστική εκκαθάριση για τις απλήρωτες εφημερίες, ενώ οι γιατροί έχουν προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου