ΤΟΠΙΚΑ

«Αίθουσα Νίκος Παπανίκος»

αίθουσα-νίκος-παπανίκος-485281

Το όνομα του Νίκου Παπανίκου θα φέρει εφεξής η αίθουσα στο Εργαστήριο Γεωργικής Υδραυλικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, απ’ όπου ο 56χρονος μέλος ΕΕΔΙΠ (Ειδικό Εργαστηριακό Διδακτικό Προσωπικό), πρόσφερε τις επιστημονικές υπηρεσίες του.

Την απόφαση έλαβαν τα μέλη του Εργαστηρίου Γεωργικής Υδραυλικής, προκειμένου να τιμήσουν για την προσφορά του, τον 56χρονο, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, νικημένος από την επάρατο νόσο.

Άλλωστε, όπως ανέφερε η Κοσμήτορας της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών, Μαρία Σακελλαρίου, στον επικήδειο που εκφώνησε χθες, στον Ι.Ν. Αναλήψεως Βόλου, ο Νίκος Παπανίκος ήταν «η ψυχή του εργαστηρίου».

Η ίδια αναφέρθηκε στην προσφορά του στο Εργαστήριο και το Αγρόκτημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, αλλά και ευρύτερα στη συνδικαλιστική του δράση και στην παρουσία του στο πλευρό των φοιτητών και συναδέλφων του. «Ήρωα της ζωής» χαρακτήρισε τον εκλιπόντα η κ. Σακελλαρίου.

Από το ίδιο βήμα, το τελευταίο αντίο στο Νίκο Παπανίκο, είπαν η οικογένεια, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοί του. Η κηδεία του, τελέστηκε σε κλίμα βαθειάς οδύνης. Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει ότι πλέον δεν βρίσκεται ανάμεσά τους.

Ανακοίνωση για τον πρόωρο θάνατο του Νίκου Παπανίκου, εξέδωσε και ο Σύλλογος Εργαζομένων με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου (ΙΔΑΧ) στο Π.Θ. «Ο Νίκος Παπανίκος είχε πολλά ακόμη να προσφέρει στην κοινωνία και στο Πανεπιστήμιό μας. Ακέραιος, με αγνότητα, ανιδιοτελής, με ήθος, καλοσύνη, ήταν άριστος επαγγελματίας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΕΛ. ΧΑΝ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου