ΤΟΠΙΚΑ

Απομάκρυναν δέκα τσουβάλια με απορρίμματα από τον Αναυρο

απομάκρυναν-δέκα-τσουβάλια-με-απορρί-484021

Δεκάδες μαθητές και εθελοντές σήκωσαν τα μανίκια και καθάρισαν την ακτή, αλλά και τον βυθό

Μπουκάλια, αλουμινένια κουτιά, πλαστικά, σακούλες, αλλά και καρέκλες, ρόδες και ένα κατεστραμμένο ποδήλατο ανέσυραν χθες από τον βυθό του Αναύρου εθελοντές, που συμμετείχαν στη δράση καθαρισμού της παραλίας, που διοργανώθηκε με ευθύνη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος που γιορτάζεται σήμερα Τετάρτη 5 Ιουνίου.

Εκστρατεία καθαρισμού έγινε και από στεριάς με δεκάδες μαθητές σχολείων να σηκώνουν τα γάντια τους και να ρίχνονται στη δράση με περιβαλλοντική συνείδηση.

Το μεσημέρι είχαν συγκεντρωθεί πάνω από δέκα σακούλες με απορρίμματα που ρυπαίνουν τη θάλασσα και τις ακτές. Εξάλλου η εκστρατεία καθαρισμού πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή πλήθος σχολείων και φορέων.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου επισημαίνει ότι η πόλη του Βόλου και ο τοπικός πληθυσμός της είναι ιδιαίτερα γνωστοί για την ευαισθησία τους σε θέματα προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος.

«Έτσι κάθε χρόνο από την Υπηρεσία μας, παράλληλα με την πιστή εφαρμογή μέτρων και ελέγχων, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ανάληψη πρωτοβουλιών και παρόμοιων δραστηριοτήτων, απευθύνοντας πρόσκληση σε όλους τους συναρμόδιους φορείς για ενεργοποίηση της περιβαλλοντικής συνείδησης και εξασφαλίζοντας την όσον το δυνατό ευρύτερη συμμετοχή όλων των συμπολιτών μας σε θέματα προστασίας θαλασσίου περιβάλλοντος», τονίζει.

Συγκεκριμένα στο κάλεσμα του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου ανταποκρίθηκαν
με οικολογική συνείδηση τα κάτωθι σχολεία :
· 13ο Δημοτικό Σχολείο Βόλου,
· Δημοτικό Σχολείο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΣΗΦ»,
· Εκπαιδευτήριο «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ»,
· Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Βόλου «ΑΡΙΩΝ»,
· Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Βόλου «ΙΑΣΩΝ»,
· Παιδικός σταθμός «Η ΠΑΡΕΟΥΛΑ ΜΑΣ».

Ακόμη στη δράση συμμετείχε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Μαγνησίας, η Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, η Λέσχη Εθελοντών Βατραχανθρώπων Κεντρικής Ελλάδας και η Λέσχη Εθελοντών Βόλου.

H εταιρεία North Aegean ανέλαβε την αποκομιδή των απορριμμάτων από όλα τα σημεία καθαρισμού, ενώ τη μουσική επιμέλεια είχε ο Αντώνης Παληάς.

Επισημαίνεται ότι η όμορφη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία των ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΕΛΙΝΟΙΛ, North Aegean, ΕΨΑ Α.Ε., ναυτικά πρακτορεία Παπαγεωργίου και Ι. Τσαρδακάς και ταβέρνα Αναυρος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου