ΤΟΠΙΚΑ

Αναφορά Παπανάτσιου για τις αυξήσεις του ρεύματος

αναφορά-παπανάτσιου-για-τις-αυξήσεις-483891

Αναφορά κατέθεσε η βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α – ΠΣ κ. Αικατερίνη Παπανάτσιου την επιστολή του Επιμελητηρίου Μαγνησίας σχετικά με τις νέες αυξημένες χρεώσεις του ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν δρομολογηθεί να ισχύσουν από 1 Αυγούστου 2021.

Όπως αναφέρει το Επιμελητήριο Μαγνησίας στην επιστολή του,οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις βρίσκονται σε δυσχερές και αβέβαιο οικονομικό κλίμα τον τελευταίο ενάμιση χρόνο εξαιτίας της πανδημίας και με τις επικείμενες αυξήσεις του ηλεκτρικού ρεύματος θα υποβληθούν σε σημαντική αύξηση των λειτουργικών τους εξόδων ενώ αντίθετα υφίστανται μείωση των εσόδων τους. Η μικρομεσαία επιχείρηση αγωνίζεται να επιζήσει μέσα σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επιβαρύνονται και από την αναιτιολόγητη μεγάλη ανατίμηση αγαθών και πρώτων υλών. Ήδη σημαντικός αριθμός επιχειρήσεων είτε οφείλει μεγάλα ποσά σε ανεξόφλητους λογαριασμούς είτε βρίσκονται σε ρύθμιση. Επομένως δεν θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις αυξήσεις των λειτουργικών εξόδων λόγω της αύξησης του ρεύματος και θα οδηγηθούν σε κλείσιμο.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας θεωρεί επιτακτική και απόλυτη ανάγκη την ανάκληση της απόφασης της ΡΑΕ για αύξηση στα τιμολόγια του ρεύματος και τη μη εφαρμογή της, καθώς σε αντίθετη περίπτωση αφενός θα πλήξει σημαντικά τη μικρομεσαία επιχείρηση αφετέρου θα επιφέρει ακριβώς τα αντίθετα από τα προσδοκώμενα αποτελέσματα.

Επισημαίνεται ότι από 18/7/2021 έχει κατατεθεί επίκαιρη επερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, ανάμεσά τους και η κ.Παπανάτσιου ως αναπληρωτής τομεάρχης οικονομικών, σχετικά με τις αυξήσεις των τιμών στα είδη πρώτης ανάγκης, αγροτικά – κτηνοτροφικά προϊόντα, ενέργεια και τις συνέπειες μετακύλισης των αυξήσεων αυτών στους καταναλωτές και τους παραγωγικούς κλάδους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου