ΤΟΠΙΚΑ

«Φωτιές» για τα δρομολόγια στο Πουρί

φωτιές-για-τα-δρομολόγια-στο-πουρί-483506

«Αναψαν τα αίματα» στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ζαγοράς – Μουρεσίου, στην οποία παραβρέθηκαν περίπου 40-50 κάτοικοι του Πουρίου, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις περικοπές των δύο δρομολογίων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας και για το γεγονός-όπως ισχυρίζονται- ότι ενώ γνώριζε ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου για τις περικοπές δεν τους ενημέρωσε.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης με ανακοίνωσή του επισημαίνει ότι το Πουρί εξυπηρετείται καθημερινά με δύο δρομολόγια από Βόλο και ότι σε συνεννόηση με τη Δημοτική Αρχή Ζαγοράς αποφασίστηκε να αναλάβει με δικά του μέσα τη μεταφορά των μαθητών από τη Ζαγορά στο Πουρί το μεσημέρι.

Οι κάτοικοι του Πουρίου απευθυνόμενοι στο Δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Γιώργο Αντώνογλου – Κασσαβέτη, του ζήτησαν να παρέμβει έτσι ώστε τα δρομολόγια να επανέλθουν ως είχαν μέχρι πρότινος … διαφορετικά του τόνισαν ότι θα είναι ανεπιθύμητος στο χωριό τους.

Μέσα στο κλίμα της αντιπαράθεσης ο Δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου αποχώρησε από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία και συνεχίστηκε χωρίς την παρουσία του.

«Ο Δήμαρχος παραδέχθηκε ότι γνώριζε για τις περικοπές των δρομολογίων καθώς είχε πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα όλων των αρμόδιων φορέων αλλά εμάς δεν μας είχε ενημερώσει» αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Πουρίου κ. Δημήτρης Χιώτης προσθέτοντας ότι ο Δήμαρχός τους τόνισε ότι δεν μπορεί το Πουρί να έχει 4 δρομολόγια του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας από τη στιγμή που άλλα χωριά του Δήμου έχουν 2 δρομολόγια.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Γιώργος Αντώνογλου-Κασσαβέτης τόνισε ότι τα δύο δρομολόγια από τα τέσσερα που εξυπηρετούσαν το Πουρί ήταν μαθητικά και μετά από συνεννόηση με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας αποφασίστηκε ο Δήμος να αναλάβει τη μεταφορά των μαθητών με τα λεωφορεία του Δήμου και έτσι έγινε.

Τελικά στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε ότι στηρίζουν τον αγώνα των κατοίκων του Πουρίου και ότι θα ξανά απευθυνθούν στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας προκειμένου να επανέλθουν ξανά τα δύο δρομολόγια που εξυπηρετούσαν το Πουρί.

Η απάντηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ

Μετά την αναστάτωση που προκλήθηκε στην τοπική κοινωνία με το θέμα των δρομολογίων στο Πουρί αλλά και σε απάντηση δημοσιευμάτων και επιστολών βουλευτών του Νομού Μαγνησίας σχετικά με τη «διακοπή» δρομολογίων και με σκοπό την αποκατάσταση της αλήθειας ο πρόεδρος του Δ.Σ. και διευθύνων Σύμβουλος των Υπεραστικών Γραμμών ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ, Δημήτρης Κολυνδρίνης αναφέρει σε επιστολή του τα εξής :

«Το Πουρί εξυπηρετείται καθημερινά με δύο δρομολόγια από Βόλο, στις 05:45 και στις 14:15 αντιστοίχως και με ώρα επιστροφής στο Βόλο στις 08:15 και στις 16:30. Μέχρι πρότινος, το μεσημέρι και ώρα 14:00 αναχωρούσε λεωφορείο από Ζαγορά για Πουρί με σκοπό τη μεταφορά των μαθητών, το οποίο στη συνέχεια και με ώρα αναχώρησης 14:30 από Ζαγορά, μετέφερε τους υπόλοιπους μαθητές στη Μακρυράχη.

Μετά από συνεννόηση της Δημοτικής Αρχής Ζαγοράς, των Διευθυντών των σχολείων της Ζαγοράς και κατοίκων της Μακρυράχης σε κοινή σύσκεψη με την παρουσία της Εταιρείας μας στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας αποφασίστηκε από κοινού όπως το λεωφορείο από Ζαγορά για Μακρυράχη να αναχωρεί στις 14:00 για να μην καθυστερούν οι μαθητές να φτάσουν στα σπίτια τους. Παράλληλα, αποφασίστηκε να αναλάβει ο Δήμος με δικά του μέσα τη μεταφορά των μαθητών από τη Ζαγορά στο Πουρί το μεσημέρι.

Συνεπώς, το δρομολόγιο δε διακόπηκε με δική μας απόφαση αλλά μετά την ως άνω συμφωνία όλων των εμπλεκόμενων φορέων. Η Εταιρεία μας, εξάλλου δεν έχει κανένα πρόβλημα να επαναφέρει το δρομολόγιο 14:00 Ζαγορά-Πουρί, γεγονός , όμως που θα συνεπάγεται τη μεταφορά των μαθητών της Μακρυράχης στις 14:30 από Ζαγορά.

Τονίζουμε επίσης, ότι το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας εκτελεί ήδη δύο δρομολόγια από Βόλο για Πουρί με μηδενική επιβατική κίνηση και δε μπορεί να επιδοτήσει και τρίτο δρομολόγιο. Αν αυτοί που διαμαρτύρονται διατίθενται να αναλάβουν μέρους του κόστους ενός επιπλέον δρομολογίου, τότε πολύ ευχαρίστως η εταιρεία μας να αναθεωρήσει το πλάνο των δρομολογίων αναζητώντας την καλύτερη δυνατή λύση.

Τέλος, απευθυνόμενοι σε όλους όσοι εξέφρασαν παράπονα, προτιμότερο είναι να έρχονται σε επαφή με την Εταιρεία μας προκειμένου να λαμβάνουν ακριβείς και ορθές αιτιολογήσεις των ενεργειών μας προτού προβούν σε έγγραφες διαμαρτυρίες».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου