ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση της ΓΣΕΕ για την COCA- COLA

παρέμβαση-της-γσεε-για-την-coca-cola-483455

Επιστολή στον Πρόεδρο και Γενικό Εκτελεστικό Διευθυντή της CocaCola, MuhtarKent, απέστειλε η ΓΣΕΕ με την οποία ζητά άμεση ενημέρωση για την εξέλιξη των δραστηριοτήτων της εταιρίας στην Ελλάδα καθώς και την κατάσταση, τη διάρθρωση και την πιθανή εξέλιξη της απασχόλησης σ’αυτή αλλά και τα μέτρα πρόληψης που έχουν προβλεφθεί σε περίπτωση που η απασχόληση απειλείται.

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ η 3Ε-CocaCola έχει προχωρήσει σε κλείσιμο κρίσιμων τοπικών εγκαταστάσεων στην Ελλάδα, διακοπή δραστηριοτήτων, απολύσεις, με αποτέλεσμα την κλιμακούμενη ένταση εταιρίας και εργαζομένων όπως προκύπτει και από εκκρεμείς δικαστικά αποφάσεις.

«Θ’ αναμένουμε -αναφέρει χαρακτηριστικά- εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος, την επίσημη απάντηση της μητρικής εταιρείας και αμέσως μετά, σε συνεργασία με τις οργανώσεις μέλη μας και τις δομές μας στο καταναλωτικό κίνημα, αναλαμβάνουμε δράση για την προστασία των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων-καταναλωτών.

Όσο το άδικο είναι εφαρμοσμένη πολιτική είναι υποχρεωμένη να αγωνίζεται, να διαμαρτύρεται, να αντιπαλεύει τις ανάλγητες πολιτικές. Να σταματήσουν να σηκώνουν οι εργαζόμενοι στις πλάτες τους τα βάρη της κρίσης, μια κρίση για την οποία δεν ευθύνονται».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου