ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη 61χρονου Βολιώτη που σκότωσε ζώα γειτόνισσάς του

καταδίκη-61χρονου-βολιώτη-που-σκότωσε-ζ-48299

Πυροβόλησε και σκότωσε τρία πρόβατα γειτόνισσάς του. Ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών και έξι μηνών για ζωοκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοχρησία και οπλοφορία επέβαλε το Τριμελές Κακουργημάτων Λάρισας σε 61χρονο ημεδαπό κάτοικο Πηλίου.

Ο καταδικασθείς, τον Ιούνιο του 2015 πυροβόλησε κατά κοπαδιού ζώων γειτόνισσάς του, εξοργισμένος από τις ζημιές που έβρισκε στο κτήμα.

Συγκεκριμένα το περιστατικό είχε συμβεί στις 4 Ιουνίου, και εναντίον του καταδικασθέντος είχε υποβληθεί μήνυση.

Ο κατηγορούμενος δικάστηκε από το Τριμελές Κακουργημάτων Λάρισας και καταδικάστηκε. Από την ακροαματική διαδικασία, σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψε ότι ο 61χρονος κατέστρεφε επανειλημμένα την περίφραξη που είχε τοποθετήσει η γειτόνισσά του προκειμένου τα ζώα της να μην μπαίνουν στο κτήμα του.

Το δικαστήριο έκρινε λοιπόν ότι ο καταδικασθείς σκότωσε τα πρόβατα προμελετημένα, όπως προέκυψε και από μαρτυρία ατόμου που βρισκόταν εκεί. Στη συνέχεια έκρυψε το όπλο του και δεν συνεργάστηκε με τους αστυνομικούς.

Το πρώην Αστυνομικό Τμήμα Μηλεών είχε αναγκαστεί να προχωρήσει σε έρευνες για να βρει και να κατασχέσει στο σπίτι του δύο κυνηγετικά όπλα, που ο καταδικασθείς κατείχε νόμιμα.

Μετά τη δίκη ο καταδικασθείς άσκησε έφεση.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου