ΤΟΠΙΚΑ

Στο… διαιτολόγο τρέχουν οι Βολιώτες ενόψει παραλίας

στο-διαιτολόγο-τρέχουν-οι-βολιώτες-ε-481726

Τη συμβουλή των ειδικών ζητούν πολλοί Βολιώτες, οι οποίοι βλέπουν τη ζυγαριά να ακολουθεί την άγουσα, ενόψει της εμφάνισής τους στην παραλία. Ανθρωποι κάθε ηλικίας, ενήλικες αλλά και παιδιά απευθύνονται στα διαιτολογικά γραφεία, προκειμένου να αποβάλουν το επιπλέον βάρος που προστέθηκε είτε στη διάρκεια του χειμώνα, είτε λόγω εσφαλμένων διατροφικών συνηθειών.

«Υπάρχει αυξημένη κίνηση στα γραφεία μας, στα πλαίσια πάντα της οικονομικής δυσχέρειας που αντιμετωπίζουν αρκετοί», υπογραμμίζει η διαιτολόγος – διατροφολόγος Νότα Μπλούχου, η οποία τονίζει παράλληλα ότι: «συνήθως εκδηλώνεται ενδιαφέρον της τελευταίας στιγμής».

Το αίτημα που κυριαρχεί είναι η απώλεια κιλών σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά κοινή θέση των ειδικών είναι ότι η σωστή διατροφή, η μεθοδικότητα, η υπομονή και επιμονή είναι οι βασικοί παράγοντες που οδηγούν στην αποβολή του υπερβάλλοντος βάρους. «Προσπαθούμε να εξηγήσουμε στον κόσμιο ότι η δίαιτα δεν είναι αντικείμενο της τελευταίας στιγμής, αλλά τρόπος σκέψης και συμπεριφοράς. Προσπαθούμε να εξηγήσουμε στον ασθενή μας ότι πρέπει να αποφύγει τις δίαιτες – εξπρές, διότι κύριο μέλημά μας είναι να προστατεύσουμε την υγεία του», υπογραμμίζει η κ. Μπλούχου.

Βασικό ζητούμενο είναι να αποκτήσει ο καθένας σωστές διατροφικές συνήθειες και διατροφική συνέπεια, για να μπορέσει να διατηρήσει το αποτέλεσμα των προσπαθειών του.

Το ενδιαφέρον του κόσμου για απώλεια κιλών εμφανίζεται το τελευταίο δίμηνο, ενώ το στοιχείο που είναι κοινώς αποδεκτό είναι ότι τα άγχη που δημιουργούνται λόγω της κρίσης, εντείνουν το πρόβλημα, διότι αυξάνουν τη βουλιμία και ευνοούν, ως εκ τούτου, την αύξηση των υπέρβαρων ανθρώπων.

Στο πλαίσιο αυτό έχουν αυξηθεί οι ενημερωτικές πρωτοβουλίες και τα παρεμβατικά προγράμματα που υλοποιούνται σε επίπεδο σχολείων, προκειμένου να ενημερώνονται τα παιδιά σε πρώτη φάση για την αξία της σωστής διατροφής και έμμεσα το ίδιο μήνυμα να φτάσει και στους γονείς τους.

«Κάνουμε διάφορα παρεμβατικά προγράμματα που είναι μέσα στο πρόγραμμα της ευέλικτης ζώνης και προσπαθούμε να δώσουμε λύσεις διατροφής, να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μέσα από ένα υγιεινό τρόπο διατροφής και μέσα από τα παιδιά να περάσουν τα μηνύματα και στην οικογένεια», επισημαίνει η ίδια διαιτολόγος.

Η συμβουλή του ειδικού είναι να μην καταφεύγουμε σε δίαιτες της τελευταίας στιγμής, αλλά να αλλάξουμε φιλοσοφία, διατροφικές συνήθειες και να είμαστε πολύ προσεκτικοί. «Μπορεί να ακούγονται θελκτικά αυτά που μας προσφέρονται για την απώλεια βάρους την τελευταία στιγμή, αλλά να ενέχουν σοβαρές συνέπειες για τον παράγοντα της υγείας», επισημαίνει η κ. Μπλούχου, για να προσθέσει ότι: «πρέπει να απευθυνόμαστε ή στο θεράποντα γιατρό ή το διατροφολόγο, για να προβούμε στην πρόσληψη διαφόρων σκευασμάτων». Βασικό ζητούμενο είναι να μην υιοθετούμε πρόγραμμα διατροφής που δεν καταρτίζεται από ειδικό, αλλά να αλλάξουμε τη διατροφική συμπεριφορά και στάση μας μέσα στην κοινωνία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου