ΤΟΠΙΚΑ

Έντεκα παρεμβάσεις στο Βόλο υπό την επίβλεψη Υπηρεσιών του Δήμου

έντεκα-παρεμβάσεις-στο-βόλο-υπό-την-επ-481632

Τα ολοκληρωμένα έργα και τα συνεχιζόμενα από τις Τεχνικές Υπηρεσίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την περίοδο στο πολεοδομικό συγκρότημα, καθώς και στις δημοτικές ενότητες σειρά έργων από την Τεχνική Υπηρεσία και το Τμήμα Βιώσιμης Κινητικότητας του δήμου Βόλου, υπό την επιτήρηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου Θανάση Σταυρίδη.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, η Τεχνική Υπηρεσία προχώρησε στην αποξήλωση των παιχνιδιών από την παιδική χαρά στο πάρκο της Χιλιαδούς. Η συγκεκριμένη παιδική χαρά κρίθηκε επικίνδυνη από τις αρμόδιες υπηρεσίες οι οποίες μετά την απομάκρυνση των επικίνδυνων παιχνιδιών θα προχωρήσει, βάσει της υφιστάμενης μελέτης, σε τοποθέτηση νέων παιχνιδιών και στην πλήρη ανάπλαση του χώρου, ώστε πλέον να πληροί όλες τις προϋποθέσεις και να είναι πιστοποιημένη. «Το αποτέλεσμα θα είναι μια σύγχρονη και, κυρίως, ασφαλής παιδική χαρά για τα παιδιά και τους γονείς της πυκνοκατοικημένης αυτής περιοχής που ήταν απαξιωμένη εδώ και 20 χρόνια», επισημαίνουν στο δήμο.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα ολοκληρώθηκαν και δόθηκαν προς χρήση, με βάση τις προδιαγραφές ασφαλείας, η παιδική χαρά Μελαγγόμα, καθώς και οι παιδικές χαρές στην περιοχή της Βαμβακουργία, στο Νέο Δέλτα και στον Αγιο Νεκτάριο.

Το επόμενο χρονικό διάστημα, μετά και την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, δημοπρατείται η παιδική χαρά στο πάρκο του Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ ξεκινούν και οι εργασίες στις παιδικές χαρές σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

Οσον αφορά στις εργασίες κατασκευής του 5ου Νηπιαγωγείου Βόλου στη συνοικία Καραγάτς, συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς. Στόχος να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του καλοκαιριού, ώστε το κτίριο να δοθεί για χρήση για τη νέα σχολική χρονιά. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 578.000 ευρώ και είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας.

«Το νέο νηπιαγωγείο, εμβαδού 460 τ.μ. περίπου, θα κατασκευαστεί με τις προδιαγραφές της βιοκλιματικής αρχιτεκτονικής, για παιδαγωγικούς λόγους αλλά πρωτίστως για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς και σύμφωνα με τις αρχές του προγράμματος «Σχεδιάζοντας για όλους», που επιτρέπει την απρόσκοπτη πρόσβαση παιδιών με κινητικά προβλήματα. Με την ολοκλήρωση του κτιρίου η πόλη του Βόλου θα αποκτήσει ένα πρότυπο σχολικό κτίριο», αναφέρει η δημοτική αρχή.

Αποκατάσταση πεζοδρομίων – αποξήλωση στηθαίων

Ξεκίνησε, στο μεταξύ, η συντήρηση και αποκατάσταση των πεζοδρομίων στην οδό Κ. Καρτάλη μεταξύ των οδών Ανθίμου Γαζή και Κωνσταντά όπου οι ρίζες των δέντρων είχαν «τινάξει» τα πεζοδρόμια με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η προσβασιμότητα των πεζών και να προκαλούνται ατυχήματα.

Η αποξήλωση των επικίνδυνων στηθαίων των ποδηλατόδρομων στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως από το ύψος της Κασσαβέτη, καθώς επίσης και στην περιοχή της Νέας Δημητριάδας προβλέπεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του καλοκαιριού σε όλο το Πολεοδομικό Συγκρότημα.

Αλλα έργα

Σύμφωνα με το δήμο Βόλου, ξεκίνησε η συντήρηση και αποκατάσταση των βλαβών στα ανοιχτά Δημοτικά Θέατρα Βόλου «Μελίνα Μερκούρη» και Νέας Ιωνίας, προκειμένου να είναι έτοιμα προς χρήση για τις εκδηλώσεις που θα φιλοξενηθούν τη θερινή περίοδο. Οι εργασίες κρίθηκαν αναγκαίες μετά από βανδαλισμούς και κλοπές καθισμάτων που σημειώθηκαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Επιπλέον, δημιουργούνται νέες θέσεις δικύκλων και ποδηλάτων στον κεντρικό ιστό της πόλης, ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο της παράνομης στάθμευσης στα πεζοδρόμια. Ηδη δημιουργήθηκαν νέες θέσεις στάθμευσης στην οδό Γκλαβάνη και οι εργασίες συνεχίζονται και σε άλλες κεντρικές οδούς της πόλης.

Η αποκατάσταση επικίνδυνου τοιχίου, το οποίο και κατέπεσε στην περιοχή της Δράκειας σε κοινοτικό τοίχο μήκους 15 μέτρων κάτι που δυσχέραινε την πρόσβαση σε καλντερίμι του χωριού αποκαταστάθηκε άμεσα. Στο πλαίσιο άλλου έργου τοποθετούνται ομπρέλες σε όλο το παραλιακό μέτωπο (Αγχίαλος, Αλυκές, Αναυρος, Πλατανίδια, Αγριά κλπ.) και παράλληλα συντηρούνται οι εγκαταστάσεις των ναυαγοσωστών, οι ντουζιέρες, τα αποδυτήρια και οι τουαλέτες, ώστε να διευκολύνονται οι λουόμενοι.

Παράλληλα πραγματοποιούνται ασφαλτοστρώσεις και διαγραμμίσεις σε ολόκληρο το Πολεοδομικό Συγκρότημα αλλά και στις δημοτικές ενότητες όπου υφίστανται μεγάλα προβλήματα στο πλαίσιο της σχετικής μελέτης του τμήματος οδοποιίας.

Οι εργασίες ανακατασκευής του σιντριβανιού στην Πλατεία Ελευθερίας ολοκληρώθηκαν. Το σιντριβάνι έγινε από τετράγωνο ξανά στρόγγυλο με μάρμαρο και πέτρα, ενώ στο κέντρο του έχει τοποθετηθεί μυλόπετρα, καθώς και κρυφός φωτισμός, αναβιώνοντας έτσι το σιντριβάνι που υπήρχε πριν 50 χρόνια στην Πλατεία Ελευθερίας. Το έργο πραγματοποιήθηκε με μικρό κόστος, στο πλαίσιο του προγράμματος αναμόρφωσης και συντήρησης πλατειών που εκπονεί η δημοτική αρχή. Το νέο σιντριβάνι αποτελεί πλέον στολίδι και κέντρο αναφοράς της πόλης του Βόλου.

Η δημοτική αρχή αναφέρει ακόμη ότι η Τεχνική Υπηρεσία παρά την αναρμοδιότητά της προχώρησε και υλοποίησε το έργο της αποκατάστασης της βατότητας σε κεντρικό δρόμο του Αγίου Λαυρεντίου όπου η πτώση τοιχίου εμπόδιζε την διέλευση στην κεντρική πλατεία του χωριού. Επρόκειτο για ένα ιδιαίτερα δύσκολο έργο λόγω της δύσκολης πρόσβασης των μηχανημάτων στο σημείο. Η όποια καθυστέρηση υπήρξε οφειλόταν στις άσχημες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν το προηγούμενο χρονικό διάστημα στην περιοχή και καθιστούσαν αδύνατη την υλοποίηση εργασιών.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου