ΤΟΠΙΚΑ

Λιλιπούτειοι μαθητές στα… άδυτα της κατάδυσης

λιλιπούτειοι-μαθητές-στα-άδυτα-της-κ-481132

Ενημερώθηκαν από τα μέλη του Συλλόγου Αυτοδυτών Βόλου για τη δραστηριότητα

Τα μυστικά της αυτόνομης κατάδυσης γνώρισαν οι μαθητές του 3ου Νηπιαγωγείου Ν. Ιωνίας, το οποίο επισκέφθηκε ο Σύλλογος Αυτοδυτών Βόλου, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση του σχολείου.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου Ρακιτζής Απόστολος έκανε μια σύντομη περιγραφή και επίδειξη του καταδυτικού εξοπλισμού και απάντησε στον καταιγισμό ερωτήσεων που δέχτηκε από τα παιδιά. Στο τέλος, ο μικροί μαθητές επεξεργάστηκαν τον καταδυτικό εξοπλισμό και έμαθαν μερικά από τα σήματα επικοινωνίας που χρησιμοποιούν οι δύτες υποβρυχίως, ενώ ο κ. Ρακιτζής, αψηφώντας τη ζέστη και το μεγάλο βάρος φόρεσε τον πλήρη εξοπλισμό χαρίζοντας έτσι ένα μεγάλο χαμόγελο ενθουσιασμού και χαράς στους μελλοντικούς αυτοδύτες!

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου Λόλας Αλέξιος, ο οποίος είναι και μεταδιδακτορικός ερευνητής στο Τμήμα Γεωπονίας Ιχθυολογίας και Υδάτινου Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, μίλησε στους μαθητές για τον μαγευτικό κόσμο του βυθού και για τα είδη που ζουν εκεί, αλλά και τα πλαστικά απορρίμματα που μπορεί να συναντήσει κανείς σε μια κατάδυση, αναδεικνύοντας έτσι και το πρόβλημα της θαλάσσιας ρύπανσης.

Από τον Σύλλογο εκφράζονται «συγχαρητήρια στις νηπιαγωγούς του 3ου Νηπιαγωγείου Νέας Ιωνίας Καλιάφα Μαρία, Βουκλή Ελένη και Γουλιαρίδου Στέλλα, για την πρωτοβουλία που πήραν να καλέσουν τα μέλη του ΣΑΒ για μια τόσο πρωτοποριακή, για τα δεδομένα της προσχολικής εκπαίδευσης, παρουσίασης. Μακάρι να έρθουν και άλλες προσκλήσεις από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Είναι σημαντικό για τα παιδιά να αποκτούν βιωματικές εικόνες και γνώσεις από δραστηριότητες όπως η αυτόνομη κατάδυση, που εκτός των άλλων, συμβάλλουν και στην ανάπτυξη περιβαλλοντικής συνείδησης. Ο ΣΑΒ, όπως πάντα, θα ανταποκρίνεται θετικά και δεσμεύεται πως θα βρίσκεται πάντα δίπλα στα παιδιά και στους δασκάλους, είτε εντός είτε εκτός θάλασσας».

Τέλος, το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Αυτοδυτών Βόλου θέλει να ευχαριστήσει και τον Ζούμπο Χρήστο υπεύθυνο της Σχολής Καταδύσεων Zoumbosub για την ευγενική χορηγία του καταδυτικού εξοπλισμού.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου