ΤΟΠΙΚΑ

Ανάκληση απόφασης του Δήμου Βόλου~Για τον τεχνικό ασφαλείας ζητά η ΕΜΔΥΔΑΣ

ανάκληση-απόφασης-του-δήμου-βόλουγια-480893

Την αντίθεσή της στην ανάθεση στον ηλεκτρολόγο μηχανικό του τμήματος Συντηρήσεων του Δήμου Βόλου, καθηκόντων τεχνικού ασφαλείας του Δήμου, εκφράζει η ΕΜΔΥΔΑΣ Μαγνησίας.

Με επιστολή της προς το Δήμαρχο Βόλου, Π. Σκοτινιώτη, η ΕΜΔΥΔΑΣ ζητά την ανάκληση της απόφασης. Όπως επισημαίνει το αντικείμενο του τεχνικού ασφαλείας είναι πολύπλοκο και μετά τη αυστηροποίηση και διεύρυνση του πειθαρχικού δικαίου, δημιουργείται κίνδυνος σοβαρών οικονομικών και υπηρεσιακών επιπτώσεων στους διπλωματούχους μηχανικούς, σε περίπτωση νομικής δίωξής τους. Για την περίπτωση μάλιστα του κ. Τσιώνα, η ΕΜΔΥΔΑΣ υποστηρίζει ότι ο κίνδυνος για την επαγγελματική του υπόσταση είναι δυσανάλογα μεγάλος σε σχέση με το ύψος του μισθού του.

Επιπλέον αναφέρεται ότι οι επιτρεπόμενες ειδικότητες τεχνικών ασφαλείας είναι αποκλειστικά οι διπλωματούχοι πολιτικού μηχανικοί, αρχιτέκτονες μηχανικές και πτυχιούχοι πολιτικών δομικών έργων ή έργων υποδομής. Τονίζεται δε ότι η κάλυψη της θέσης τεχνικού ασφαλείας δεν μπορεί να γίνει από υπάλληλο του Δήμου Βόλου και προτείνεται ως ενδεδειγμένη λύση η ανάθεση του έργου του τεχνικού ασφαλείας σε ιδιώτη μηχανικό, όπως ήδη συμβαίνει και στους άλλους Δήμους της χώρας.

«Θα προβούμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την υπεράσπιση της επαγγελματικής και υπηρεσιακής θέσης σε περίπτωση πλήγματος εναντίον οποιουδήποτε μέλους μας», καταλήγει στην επιστολή της η ΕΜΔΥΔΑΣ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου