ΤΟΠΙΚΑ

Kριτική ΠΑΜΕ στην ΓΣΕΕ

kριτική-παμε-στην-γσεε-480569

Kριτική στη ΓΣΕΕ την οποία κατηγορεί για «όψιμο ενδιαφέρον» ασκεί η Γραμματεία του ΠΑΜΕ Μαγνησίας με αφορμή ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη ΓΣΕΕ για την COCA- COLA αλλά και την επιστολή που απέστειλε η Συνομοσπονδία προς τη διοίκηση της εταιρείας.

«Η ΓΣΕΕ καμώνεται ότι είναι στο πλευρό των εργαζόμενων, επειδή έστειλε μια επιστολή στον πρόεδρο της «Coca Cola», ζητώντας να την ενημερώσει για τα σχέδια της εταιρείας! Αυτό κι αν είναι κοροϊδία για τους εργαζόμενους της «Coca Cola» αλλά και συνολικά για την εργατική τάξη, την οποία η ΓΣΕΕ λέει ότι θα υπερασπιστεί ανταλλάσσοντας επιστολές με τους εργοδότες!

Η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είναι αντικειμενικά στην αντίπερα όχθη των εργατικών συμφερόντων, από τη στιγμή που αποδέχεται την «ανταγωνιστικότητα» των επιχειρήσεων, στο όνομα της οποία ο καπιταλιστής τσακίζει μισθούς και δικαιώματα, απολύει και μεταφέρει την έδρα του ανάλογα με το πώς υπηρετείται πιο αποτελεσματικά η κερδοφορία του. Αυτό κάνει τώρα η «Coca Cola», το ίδιο κάνουν όλοι οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Συνεπώς, αυτό που έχουν ανάγκη οι εργαζόμενοι δεν είναι ο χαρτοπόλεμος με την εργοδοσία, την ώρα μάλιστα που «ο κόσμος καίγεται», με απολύσεις, μειώσεις μισθών και δικαιωμάτων, ακόμα και σε κλάδους-επιχειρήσεις που διατηρούν την κερδοφορία τους στην κρίση. Αυτό που μπορεί να δυναμώσει την άμυνα σήμερα, και να δημιουργήσει προοπτική για τη συνέχεια, είναι η σύγκρουση με την εργοδοσία, τις κυβερνήσεις και την εξουσία των μονοπωλίων» σημειώνει το ΠΑΜΕ Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου