ΤΟΠΙΚΑ

Εθελοντές σε διαρκή επιφυλακή έτοιμοι να ριχτούν στη «μάχη»

εθελοντές-σε-διαρκή-επιφυλακή-έτοιμο-480445

Εθελοντές σε διαρκή επιφυλακή έτοιμοι να ριχτούν στη «μάχη»

Καθοριστική η συνδρομή των εθελοντών στην αντιμετώπιση κάθε έκτακτης ανάγκης, κόντρα στο χρόνο και τις αντίξοες καιρικές συνθήκες. Βολιώτες κάθε ηλικίας ρίχνονται χωρίς δεύτερη σκέψη στη μάχη με τις φλόγες, και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, ακόμη και με κίνδυνο της ζωής τους πολλές φορές.

Δεκάδες εθελοντές ρίχτηκαν, για μια ακόμη φορά, στη μάχη κατά των πύρινων μετώπων που προκάλεσαν ανυπολόγιστες ζημιές σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, με τη Μαγνησία να βρίσκεται σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων. Επί ποδός οι ομάδες των εθελοντών, έτοιμες ανά πάσα στιγμή να προσφέρουν την βοήθειά τους, επαγρυπνούν, δίνοντας τη δική τους μάχη.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με εθελοντές που βρίσκονται διαρκώς στις επάλξεις, καταγράφοντας το καρδιοχτύπι και την αγωνία τους, σε μια περίοδο που όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην δοκιμασία που βιώνουν οι πυρόπληκτοι.

Οπως αναφέρει ο Βασίλης Ηλιόπουλος, αντιπρόεδρος της Λέσχης Ειδικών Δυνάμεων Μαγνησίας, η εθελοντική ομάδα βρίσκεται διαρκώς σε επιφυλακή, με τα μέλη πάντα σε ετοιμότητα και τα διαθέσιμα πυροσβεστικά οχήματα με αναμμένες τις μηχανές. «Καθημερινά είμαστε επί ποδός 20 άτομα και αν χρειαστεί, περισσότερα. Τις τελευταίες μέρες, ειδικότερα, είμαστε καθημερινά έξω σε περιπολία, για να καλύπτουμε κάθε περιστατικό που ενδέχεται να παρουσιαστεί. Ακόμη και το βράδυ επαγρυπνούμε, για να σπεύσουμε αν παραστεί ανάγκη» υπογραμμίζει ο ίδιος.

Υψηλό το αίσθημα της ευθύνης που διακατέχει τους εθελοντές, που συμμετέχουν σε δεκάδες επιχειρήσεις, ακόμη και με κίνδυνο της ζωής τους. «Εχουμε διάθεση να προσφέρουμε εθελοντικά, καλύπτοντας οι ίδιοι, είτε με την συνδρομή φίλων και τοπικών επιχειρήσεων, το κόστος του εξοπλισμού, ακόμη και τα καύσιμα ή τα τρόφιμα που θα πάρουμε μαζί μας, για να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα» αναφέρει οι κ. Ηλιόπουλος, για να προσθέσει ότι εκείνο που προέχει είναι η προσφορά στο κοινωνικό σύνολο.

Σημαντικό το έργο των εθελοντικών δυνάμεων της περιοχής, που με αίσθημα ευθύνης και διάθεση προσφοράς, συνδράμουν δύσκολες και πολλές φορές επικίνδυνες καταστάσεις. Σε διαρκή επαγρύπνηση οι εθελοντικές ομάδες, με τον π. Βαρνάβα Σαράτση, γενικό γραμματέα της Ομάδας Αμεσης Επέμβασης Πολιτικής Προστασίας Αγριάς, να αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι «παραμένουμε πάντα σε επιφυλακή με τον ασύρματο ανοιχτό, για κάθε ενδεχόμενο».

Μεγάλος ο βαθμός επικινδυνότητας σε κάθε αποστολή που καλούνται να συνδράμουν οι εθελοντές της ομάδας, με ακτίνα δράσης από την Αγριά μέχρι το Μαλάκι. «Ο βαθμός επικινδυνότητας είναι μεγάλος, αλλά είμαστε εκπαιδευμένοι από την Πυροσβεστική, σε κάθε περίπτωση υπάρχει συνεργασία και ακολουθούμε πάντα τις οδηγίες που μας δίνουν. Ο κίνδυνος υπάρχει πάντα, αλλά πρέπει να μείνουμε στις επάλξεις, προσφέροντας με όλες μας τις δυνάμεις» τονίζει ο π. Βαρνάβας.

Πολύπλευρο το έργο διακονίας που αναπτύσσει με επίκεντρο, πάντα, τον άνθρωπο, ενώ όπως επισημαίνει ο ίδιος «πρέπει να προστατεύσουμε το φυσικό περιβάλλον και τους συνανθρώπους μας, διότι πολλοί χάνουν την ζωή, τα υπάρχοντά τους από ακραία καιρικά φαινόμενα και πρέπει πάντα να βρισκόμαστε στο πλευρό τους».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου