ΤΟΠΙΚΑ

«Ψήνονται» οι καταλήψεις στο Βόλο

ψήνονται-οι-καταλήψεις-στο-βόλο-480416

Τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας επισκέφθηκαν χθες το πρωί εκπρόσωποι των μαθητών του 4ου, 2ου και 8ου Γυμνασίων Βόλου προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για τη μη πρόσληψη γυμναστών-προπονητών στα τμήματα αθλητικής διευκόλυνσης που υπάρχουν στα σχολεία τους.

Οι μαθητές συναντήθηκαν με τον προϊστάμενο του 1ου Γραφείου και του εξέθεσαν αναλυτικά το πρόβλημά τους.

Η μη πρόσληψη μέχρι στιγμής των προπονητών για τα ΤΑΔ έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες χαμένες ώρες άθλησης των παιδιών, τα οποία επέλεξαν τα συγκεκριμένα τμήματα για να αθλούνται αλλά και να λαμβάνουν μέρος σε σχολικά πρωταθλήματα.

Οι εν λόγω μαθητές εξαιτίας όλης αυτής της γραφειοκρατικής καθυστέρησης στερούνται ακόμη και την μετακίνησή τους στο σχολείο, καθώς από τη στιγμή που δεν έχουν προπονήσεις, δεν μπορούν να τους μεταφέρουν τα λεωφορεία.

Παράλληλα, το ωράριο στο σχολείο ξεκινά γι’ αυτούς στις 10 το πρωί. Αυτό σημαίνει πως ορισμένα παιδιά έρχονται στο σχολείο από τις 8 το πρωί και μέχρι τις 10 παίζουν στο προαύλιο ή βρίσκονται σε άλλους χώρους του σχολείου. Άλλα παραμένουν μέχρι εκείνη την ώρα στο σπίτι τους κι άλλα τριγυρνούν στην πόλη χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο.

Όλα αυτά τα ζητήματα εξέθεσαν οι μαθητές στον προϊστάμενο, ζητώντας γι’ ακόμη μια φορά να πάρει θέση η Διεύθυνση και να διευθετήσει το ζήτημα. Από την πλευρά της η Δευτεροβάθμια σημειώνει πως το πρόβλημα είναι σημαντικό και κατανοεί απόλυτα τους μαθητές των αθλητικών τμημάτων παρ’ όλα αυτά οι προσλήψεις είναι ένα ζήτημα του Υπουργείου Παιδείας.

Οι μαθητές είναι αποφασισμένοι να βρουν λύση στο πρόβλημά τους και σε συνεννόηση με τους συμμαθητές τους θα συζητήσουν εκ νέου τις μορφές πίεσης που θα ασκήσουν.

Ξανά οι καταλήψεις στο προσκήνιο

Στο μεταξύ υπό κατάληψη τελεί το 4ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, ενώ χθες απόφαση για κατάληψη έλαβαν οι μαθητές του 5ου Γυμνασίου Βόλου. Ο λόγος της κατάληψης είναι η συμπεριφορά ενός καθηγητή απέναντι στους μαθητές. Το συγκεκριμένο ζήτημα θα συζητήσει σήμερα στις 8 το πρωί ο Σύλλογος των καθηγητών, των γονέων και εκπρόσωποι των μαθητών, προκειμένου να βρεθεί λύση και να λήξει η κατάληψη.

 

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου