ΤΟΠΙΚΑ

Νέο ενεργειακό έργο για τη ΜΕΤΚΑ στην Γκάνα

νέο-ενεργειακό-έργο-για-τη-μετκα-στην-γ-48023

Η αξία του συμβολαίου για τη βολιώτικη βιομηχανία ανέρχεται σε περίπου 174 εκατ. δολάρια

Την υπογραφή σύμβασης με την Amandi Energy Limited, η οποία αφορά στη μελέτη, προμήθεια και κατασκευή (EPC) νέου σταθμού παραγωγής ενέργειας στην Γκάνα, ανακοίνωσε η ΜΕΤΚΑ ΑΕ. Η σύμβαση υπεγράφη στο Λονδίνο, στις 11 Μαρτίου 2016.

Ο κύριος του έργου (project owner) – η εταιρεία Amandi Energy Limited – ανήκει από κοινού στην A. Energy Development Limited, καθώς και στην Aldwych International Limited, κορυφαία αναπτυξιακή και επενδυτική εταιρεία ενεργειακών έργων στην Yποσαχάρια Αφρική.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΜΕΤΚΑ, σε κοινοπραξία με την General Electric, θα αναλάβει την εκτέλεση του έργου που περιλαμβάνει τη μελέτη, την προμήθεια, την κατασκευή και τη θέση σε λειτουργία μιας μονάδας παραγωγής ενέργειας συνδυασμένου κύκλου 192MW στο Takoradi.

Η μονάδα θα κατασκευαστεί με τη δυνατότητα λειτουργίας, τόσο με φυσικό αέριο, όσο και με ελαφρύ αργό πετρέλαιο, και θα χρησιμοποιήσει την πλέον προηγμένη έκδοση του δοκιμασμένου αεριοστρόβιλου 9Ε της General Electric. Η κατασκευή του έργου θα ολοκληρωθεί σε 28 μήνες.

Η αξία του συμβολαίου για τη ΜΕΤΚΑ ανέρχεται σε περίπου 174 εκατ. δολάρια. Η υλοποίηση του έργου θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης η οποία βρίσκεται στο στάδιο της οριστικοποίησης από μια ομάδα κορυφαίων διεθνών χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων.

Πρόκειται για το δεύτερο μεγάλο έργο της ΜΕΤΚΑ στην Γκάνα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου