ΤΟΠΙΚΑ

Αγνωστος δηλητηρίασε με ποντικοφάρμακο δύο ποιμενικούς στην Αφησσο

αγνωστος-δηλητηρίασε-με-ποντικοφάρμ-479435

Αγνωστος δράστης έριξε ποντικοφάρμακο και δηλητηρίασε δύο δεσποζόμενους ελληνικούς ποιμενικούς. Οργή στην Αφησσο για τις αποτρόπαιες πράξεις ασυνείδητου.

Η οικογένεια που μεγάλωνε τα χαριτωμένα τετράποδα λέει ότι ο δράστης δεν είχε απολύτως κανέναν λόγο για να πειράζει τα έρμα.

Τα μεγάλωνε σαν παιδιά της με άλλα τρία σκυλιά που έχει στην περιοχή. Τα είχε όλα εμβολιασμένα και τσιπαρισμένα, ενώ το κτήμα της είναι περιφραγμένο. «Δεν περιφέρονταν στους δρόμους για να ενοχλούν», επισημαίνει.

Το πρώτο κρούσμα θανάτωσης ζώου καταγράφηκε στις 2 Αυγούστου. Η οικογένεια βρήκε το ένα από τα πέντε σκυλιά της νεκρό, το πήγε σε κτηνίατρο και διαπίστωσε ότι ο θάνατός του προερχόταν από ποντικοφάρμακο. Ο ασυνείδητος όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Επανεμφανίστηκε και σκότωσε και δεύτερο σκύλο της οικογένειας σήμερα.

Αυτή τη φορά η οικογένεια πρόλαβε το ζώο ενώ αυτό είχε ακόμη τις αισθήσεις του. Το μετέφερε σε κτηνίατρο και δυστυχώς αυτό κατέληξε εκεί. Και αυτός ο ποιμενικός διαπιστώθηκε ότι πέθανε από ποντικοφάρμακο.

Δυσανασχετημένη η οικογένεια λέει ότι θα απευθυνθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Νοτίου Πηλίου και θα καταθέσει μήνυση κατά παντός υπευθύνου όπως έκανε και την πρώτη φορά. Ζητάει να βρεθεί ο υπαίτιος και να οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.

Τα άτυχα σκυλάκια τα μεγάλωνε από μωρά. Φρόντιζε καθημερινά για το φαγητό τους, ενώ τηρούσε όλα όσα ακριβώς προβλέπει η νομοθεσία. Τα είχε ακόμη και βιβλιάριο υγείας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου