ΤΟΠΙΚΑ

Επίθεση της ΛΑΣ κατά Αγοραστού για τις φωτιές

επίθεση-της-λασ-κατά-αγοραστού-για-τις-479133

Επίθεση εξαπέλυσε η Λαϊκή Συσπείρωση Θεσσαλίας (ΛΑΣ) στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό. Με αφορμή τις δηλώσεις του τελευταίου για την αλλαγή του νόμου για τις πυρκαγιές και τις συστάσεις για προσοχή στους πολίτες, η περιφερειακή παράταξη του επιτίθεται, λέγοντας ότι «την ώρα που καίγεται όλη η Ελλάδα κουβέντα δεν είπε για την εγκληματική ανυπαρξία του ολοκληρωμένου σχεδίου αντιπυρικής προστασίας από τη σημερινή και τις προηγούμενες κυβερνήσεις».

Η ΛΑΣ σημειώνει ότι όταν είχε φέρει η ίδια το θέμα της δασοπροστασίας – πυροπροστασίας στο περιφερειακό συμβούλιο, ο περιφερειάρχης υποστήριζε, όπως λέει, ότι η κυβέρνηση συνδράμει για το 2021 με 1 δις. ευρώ επιπλέον για την αντιπυρική προστασία.

Τέλος, επισημαίνει ότι η περιφέρεια Θεσσαλίας και οι Δήμοι, χρειάζεται να διεκδικήσουν δασοπροστασία – πυροπροστασία, με άμεση και επαρκή χρηματοδότηση των φορέων δασοπροστασίας-δασοπυρόσβεσης και να ενισχυθούν τώρα με τα αναγκαία μέσα Μεταξύ άλλων, σημειώνει, ότι απαιτείται να μπει τέλος στην κατηγοριοποίηση του προσωπικού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου